Mørk sjokoladevafler med hvit sjokoladekrem og sjokolade-espresso-fløtekrem

Mørk sjokoladevafler med hvit sjokoladekrem og sjokolade-espresso-fløtekrem

oppskrift på deilige mørk sjokoladevafler servert med hvit sjokoladekrem og espresso-whipped cream. perfekt for dessert eller luksuriøs frokost.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 kopper halvhavrefløte
  • 2. 1/2 vaniljebønne, delt på langs, frø skrapet ut
  • 3. 4 store eggeplommer
  • 4. 2 spiseskjeer sukker
  • 5. 85 gram hvit sjokolade av beste kvalitet, finhakket
  • 6. 1 1/2 kopper kremfløte
  • 7. 1/4 kopp knuste kakaonibs
  • 8. 2 spiseskjeer knuste espressobønner
  • 9. 2 spiseskjeer høykvalitets kakaopulver av nederlandsk behandling, som Valrhona eller Callebaut
  • 10. 2 spiseskjeer melis, pluss mer til servering
  • 11. 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 12. 2 kopper hvetemel
  • 13. 1/2 kopp høykvalitets kakaopulver av nederlandsk behandling, som Valrhona eller Callebaut
  • 14. 2 teskjeer bakepulver
  • 15. 1 teskje natron
  • 16. 1/4 teskje fint havsalt
  • 17. 3 store egg, skilt
  • 18. 1/4 kopp lett pakket brunt sukker
  • 19. 2 kopper kulturmelk
  • 20. 1/4 kopp rapsolje
  • 21. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 22. 4 spiseskjeer usaltet smør, smeltet, pluss mer til vaffeljernet
  • 23. 85 gram bittersøt sjokolade, finhakket
  • 24. 1 pint jordbær, delt i fire

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: et vaffeljern
  2. 22. Til den hvite sjokolade-vaniljekrem: Bland halvt og halvt og vaniljebønne med frø i en liten kjele over middels varme, og la det småkoke. Fjern fra varmen og la det avkjøle litt.
  3. 33. Visp sammen eggeplommer og sukker i en middels bolle til det blir lyst gult. Rør sakte inn noe av den varme halvt og halvt-blandingen til den er jevn. Hell blandingen tilbake i kjelen og kok opp over middels varme, mens du rører med en tresleiv, til den tykner litt og dekker baken av skjeen. Ikke la det koke. Fjern fra varmen, tilsett den hvite sjokoladen og visp til den er glatt. Sil over i en bolle, dekk til og sett i kjøleskapet til den er kald.
  4. 44. Til sjokolade-espresso-fløtekrem: Bland fløte, kakaonibs og espressobønner i en liten kjele og la det småkoke. Fjern umiddelbart fra varmen og sett i kjøleskapet til det er kaldt. Sil fløten over i en avkjølt bolle, tilsett kakaopulver, melis og vanilje, og pisk til myke topper.
  5. 55. Til mørke sjokoladevafler: Visp sammen mel, kakaopulver, bakepulver, natron og salt i en stor bolle. Visp sammen eggeplommer og brunt sukker til det er jevnt. Tilsett kulturmelk, olje og vanilje, og visp til det er godt blandet. Rør inn den våte blandingen i den tørre, og bland til akkurat kombinert. Vend inn smør og sjokolade.
  6. 66. Pisk eggehvitene i en middels bolle til myke topper dannes. Vend eggehvitene forsiktig inn i røren.
  7. 77. Varm opp et vaffeljern i henhold til produsentens instruksjoner. Pensle ristene med smør, og hell 1/4 kopp av røren i hver rist. Lukk og stek til vaflene er sprø og brune, og dampen har stoppet å komme ut, ca. 4–5 minutter. Gjenta med resten av røren. Server med vaniljekremen, pisket krem, noen jordbær og et dryss av melis.