
Svinefilet med balsamisk plommesaus
oppskrift på saftig svin indrefilet servert med en smakfull balsamicoplomme reduksjon. enkel å lage og perfekt for en helgemiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 svinefilet
- salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 ½ plommer, kjernet og hakket
- 2 spiseskjeer balsamicoeddik
- 1 spiseskje brunt sukker
- 1 spiseskje honning
- 2 spiseskjeer blåbærjuice (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader C (400 grader F). Legg et bakepapir eller aluminiumsfolie på et stekebrett.
- 2Krydre svinefileten med salt og pepper. Varm opp olivenolje i en tykk stekepanne over høy varme til oljen skinner; legg forsiktig fileten i den varme oljen. Etter omtrent 1 minutt, løs forsiktig opp kjøttet fra bunnen av pannen, om nødvendig. Stek til svinekjøttet er brunt og har fått en gylden skorpe, ca. 3 minutter på hver side. Overfør svinefileten til det forberedte stekebrettet.
- 3Stek den brune fileten i den forvarmede ovnen til en steketermometer som er satt inn i midten av kjøttet viser minst 63 grader C (145 grader F), ca. 15 minutter. Ta ut kjøttet av ovnen og la det hvile i 10 minutter før det skjæres i medaljonger.
- 4Kok opp plommer, balsamicoeddik, brunt sukker, honning og blåbærjuice i en liten kjele over middels-lav varme, og rør ofte, til plommene er myke, ca. 10 minutter. Overfør sausen til en blender og kjør til den er glatt. Hell sausen tilbake i kjelen og la den småkoke til den er redusert og har fått en tykkelse som ligner eplesmør, ca. 5 minutter til.
- 5Server den skivede svinefileten med plommesaus over.