
Banh Mi
oppskrift på bánh mì - den klassiske vietnamesiske baguetten med deilige fyll. perfekt som lunsj eller lett middag, enkel å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1/2 kopp riseddik
- 1/4 kopp vann
- 1/4 kopp hvitt sukker
- 1/4 kopp gulrot, kuttet i tynne staver på 1/16 tommers tykkelse
- 1/4 kopp hvit (daikon) reddik, kuttet i tynne staver på 1/16 tommers tykkelse
- 1/4 kopp tynne skiver av hvit løk
- 1 skinn- og benfri kyllingbrysthalvdel
- Hvitløkssalt etter smak
- Nykvernet svart pepper etter smak
- 1 (30 cm) fransk baguette
- 4 spiseskjeer majones
- 1/4 kopp tynne skiver agurk
- 1 spiseskje ferske korianderblader
- 1 liten jalapeñopepper – uten frø, kuttet i tynne staver på 1/16 tommers tykkelse
- 1 limebåt
Fremgangsmåte
- 1Plasser riseddik, vann og sukker i en kjele over middels varme, kok opp, og rør til sukkeret har løst seg opp, omtrent 1 minutt. La blandingen avkjøles.
- 2Hell den avkjølte eddikblandingen over gulrot, reddik og løk i en bolle, og la det stå i minst 30 minutter. Sil av overflødig eddikblanding etter at grønnsakene har marinert seg.
- 3Mens grønnsakene marinerer, forvarm ovnens grillelement, og plasser ovnracket omtrent 15 centimeter fra varmekilden. Smør lett en hullslevgrillpanne med olje.
- 4Krydre kyllingbrystet med hvitløkssalt og pepper, og grill det på hullslevgrillen, snu en gang, til midten av kyllingbrystet ikke lenger er rosa og overflaten har fått farge, omtrent 6 minutter på hver side. Ta den grillede kyllingen ut, og skjær den i biter som er passe store.
- 5Del baguetten i to på langs, og fjern innmaten fra midten av brødet, slik at det dannes en lomme til fyllet. Legg baguettehalvdelene under grillelementet for å lett riste dem, i 2 til 3 minutter.
- 6For å montere bahn mi-sandwichen, smør hver halvdel av den ristet baguetten med majones, og fyll hulrommet i den nederste halvdelen med grillede kyllingbiter, agurkskiver, syltet gulrot, løk og reddik, korianderblader og jalapeño. Press en limebåt over fyllet, og legg den andre baguettehalvdelen oppå.