Banh Mi

Banh Mi

oppskrift på bánh mì - den klassiske vietnamesiske baguetten med deilige fyll. perfekt som lunsj eller lett middag, enkel å lage hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1/2 kopp riseddik
  • 1/4 kopp vann
  • 1/4 kopp hvitt sukker
  • 1/4 kopp gulrot, kuttet i tynne staver på 1/16 tommers tykkelse
  • 1/4 kopp hvit (daikon) reddik, kuttet i tynne staver på 1/16 tommers tykkelse
  • 1/4 kopp tynne skiver av hvit løk
  • 1 skinn- og benfri kyllingbrysthalvdel
  • Hvitløkssalt etter smak
  • Nykvernet svart pepper etter smak
  • 1 (30 cm) fransk baguette
  • 4 spiseskjeer majones
  • 1/4 kopp tynne skiver agurk
  • 1 spiseskje ferske korianderblader
  • 1 liten jalapeñopepper – uten frø, kuttet i tynne staver på 1/16 tommers tykkelse
  • 1 limebåt

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser riseddik, vann og sukker i en kjele over middels varme, kok opp, og rør til sukkeret har løst seg opp, omtrent 1 minutt. La blandingen avkjøles.
  2. 2Hell den avkjølte eddikblandingen over gulrot, reddik og løk i en bolle, og la det stå i minst 30 minutter. Sil av overflødig eddikblanding etter at grønnsakene har marinert seg.
  3. 3Mens grønnsakene marinerer, forvarm ovnens grillelement, og plasser ovnracket omtrent 15 centimeter fra varmekilden. Smør lett en hullslevgrillpanne med olje.
  4. 4Krydre kyllingbrystet med hvitløkssalt og pepper, og grill det på hullslevgrillen, snu en gang, til midten av kyllingbrystet ikke lenger er rosa og overflaten har fått farge, omtrent 6 minutter på hver side. Ta den grillede kyllingen ut, og skjær den i biter som er passe store.
  5. 5Del baguetten i to på langs, og fjern innmaten fra midten av brødet, slik at det dannes en lomme til fyllet. Legg baguettehalvdelene under grillelementet for å lett riste dem, i 2 til 3 minutter.
  6. 6For å montere bahn mi-sandwichen, smør hver halvdel av den ristet baguetten med majones, og fyll hulrommet i den nederste halvdelen med grillede kyllingbiter, agurkskiver, syltet gulrot, løk og reddik, korianderblader og jalapeño. Press en limebåt over fyllet, og legg den andre baguettehalvdelen oppå.