
Mikrobølgeovns-mochi
Lær hvordan du lager myk og deilig microwave mochi på bare få minutter. En rask og enkel dessert perfekt for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper mochiko (klissete rismel)
- 2. 1 kopp hvitt sukker
- 3. 1 1/2 kopper vann
- 4. 2 dråper destillert hvit eddik
- 5. 1/2 kopp potetstivelse
- 6. 1/4 kopp hvitt sukker
- 7. 1/4 teskje salt
Fremgangsmåte
- 11. I en middels stor bolle, bland sammen mochiko, 1 kopp sukker og vann til det er godt blandet. Rør inn de 2 dråpene eddik for å myke opp. Hell blandingen i en mikrobølgeovnsikker form, og dekk løst med plastfolie. Mikrobølgelegg på HIGH i 8 til 10 minutter. Ta ut og la avkjøle til det er håndterbart.
- 22. I en liten bolle, bland sammen potetstivelse, 1/4 kopp sukker og salt. Vend mochien ut på plasten, og skjær den i biter med en plast- eller tresleiv. Metallkniver har en tendens til å sette seg fast for mye. Rull bitene i potetstivelsesblandingen.
