Hello Fresh Mobile Banner
Puffdeig

Puffdeig

oppskrift på puff pastry, perfekt til snacks, forretter og bakverk. lær hvordan du lager sprø og luftig butterdeig hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1. 5 kopper brødmel
  • 2. 2 ½ teskjeer salt
  • 3. 2 kopper vann, eller etter behov
  • 4. 2 kopper usaltet smør, romtemperert

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland melet og saltet sammen i en stor bolle eller i bollen til en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok. Rør gradvis inn vannet til deigen holder seg sammen nok til å rense sidene av bollen. Du trenger kanskje ikke hele mengden vann. Form deigen til en flat ball, og la den hvile i minst 10 minutter.
  2. 22. Plasser smøret mellom to stykker plastfolie og bank det ut til en flat skive med en kjevle eller annen tung gjenstand. Sett det i kjøleskapet til det er fast, ca. 20 minutter.
  3. 33. På en lett melet overflate, kjevle ut deigen til en stor rektangel ca. 1/2 tomme tykk. Plasser smørskiven i midten og brett de to endene over slik at det er helt dekket av deig. Kjevle ut deigen igjen, pass på at smøret ikke bryter gjennom deigen, til ca. 1/2 tomme tykk. Brett deigen i tre deler. Dette er den første «omgangen». Drei deigen 90 grader og kjevle ut igjen til en rektangel. Brett i tre igjen. På dette tidspunktet begynner smøret å bli litt varmere. Legg deigen på et bakepapirkledd stekebrett og merk den med to trykk fra fingeren (to omganger). Pakk den inn i plast og sett i kjøleskapet i minst 30 minutter.
  4. 44. Gjenta denne rullingen, brettingen og vendingen to ganger til, og sett den deretter i kjøleskapet til den er fast. Gjør dette to ganger til, totalt seks omganger. Pakk inn og sett i kjøleskapet. Deigen er nå klar til å kjevles ut og brukes i oppskrifter som krever butterdeig. Kjevle ut deigen så tynn som 1/4 tomme for å lage bakverk. Stek i en forvarmet ovn på minst 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit) for å oppnå maksimal puff i bakverket.