Lastede nachos

Lastede nachos

Lær hvordan du lager deilige loaded nachos med ost, kjøtt og tilbehør. Perfekt for helgen eller sosial gathering. En enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • Firetten 5 1/2-tommers tynne gule maislapper
  • Non-stick koke spray
  • 1/2 teskje kosher salt
  • 1/4 liten rødløk, finhakket
  • Saften av 1 lime, pluss limebåter til servering
  • 1 teskje vegetabilsk olje
  • 225 gram 99 prosent magert kalkunkjøtt, karbonadedeig
  • 170 gram smørnut squash, kuttet i 1/4-tommers biter (ca. 1 1/3 kopper)
  • 3/4 kopp ferdigkjøpt salsa verde
  • 3 spiseskjeer ristet gresskarkjerner
  • 85 gram revet redusert fett Monterey Jack (ca. 1 kopp)
  • 1 unse smuldret Cotija, ca. 3 spiseskjeer
  • 3 spiseskjeer hakket frisk koriander
  • 4 reddiker, skåret i tynne skiver
  • 1/2 avokado, i terninger
  • 1/3 kopp redusert fett rømme

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 2Lett dryss begge sider av hver tortilla med matlagingsspray. Stabl opp tortillaene og kutt dem i seks spisser. Fordel trekantene på et bakepapirkledd stekebrett. Strø jevnt over med 1/4 teskje salt. Stek til de er sprø og lett gyldne, ca. 25 minutter. Rør om halvveis i steketiden.
  3. 3I mellomtiden, bland den røde løken med limesaften i en liten bolle og sett til side.
  4. 4Varm opp oljen i en stor non-stick stekepanne over høy varme. Tilsett kalkunen og kok, og bruk en tresleiv til å bryte opp kjøttet, til det er brunt og gjennomstekt, ca. 5 minutter. Tilsett smørnut squash, salsa verde, 1/2 kopp vann og resten av 1/4 teskje salt. La det småkoke over middels lav varme, og rør av og til til sausen er tykk, ikke vannaktig, og squashen er mør, ca. 10 minutter. Vend inn gresskarkjerner.
  5. 5Skru opp ovnen til 200 grader Celsius. Fordel kalkunblandingen jevnt over tortillachipsene. Strø over Monterey Jack- og Cotija-ost. Stek i ovnen til osten smelter, 8–10 minutter.
  6. 6Pynt med løken, koriander, reddiker og avocado. Tynn ut rømme med 2 spiseskjeer vann og drypp over nachosen.