
Tre-bønnesalat
oppskrift på tre-bønnesalat som er enkel å lage, sunn og perfekt for sommermåltider. ideell for forretter eller lette lunsjer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Kosher salt
- 1/2 kopp hvit eddik
- Saften av 1 sitron
- 1 teskje sukker
- 1/2 teskje knuste korianderfrø
- Nykvernet pepper
- 1 lite rødt paprika, tynne skiver
- 1/2 lite rødt løk, tynne skiver
- 1/2 pund grønne bønner, trimmede og kuttet i to på tvers
- 1/2 pund voksbønner, trimmede og kuttet i to på tvers
- 1 boks på 425 gram svarte bønner, drenert og skylt
- 1 teskje dijonsennep
- 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
- 2 spiseskjeer hakket frisk koriander
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med saltet vann. Lag lake: Bland eddik, halvparten av sitronsaften, 1/2 kopp vann, sukker, koriander, 1 teskje salt og en klype pepper i en kjele. Kok opp og la det koke i 1 til 2 minutter. Legg paprika og rødløk i en bolle; hell over laken. La det avkjøle til romtemperatur.
- 2Kok de grønne og voksbønne i det kokende vannet til de er sprø-møre, 3 til 4 minutter. Sil av vannet og skyll. Overfør til en stor bolle sammen med de svarte bønnene.
- 3Sett til side 1/4 kopp av laken, og sil deretter paprika og løk og tilsett i bønnene. Lag vinaigretten: Visp sammen den reserverte laken, resten av sitronsaften og sennepen i en bolle, og visp inn olivenoljen til den er jevn. Vend det inn i bønnemiksen. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 1 time. Rør inn korianderen og smak til med salt og pepper før servering.
- 4Fotograf: Kana Okada