Tre-bønnesalat

Tre-bønnesalat

oppskrift på tre-bønnesalat som er enkel å lage, sunn og perfekt for sommermåltider. ideell for forretter eller lette lunsjer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • Kosher salt
  • 1/2 kopp hvit eddik
  • Saften av 1 sitron
  • 1 teskje sukker
  • 1/2 teskje knuste korianderfrø
  • Nykvernet pepper
  • 1 lite rødt paprika, tynne skiver
  • 1/2 lite rødt løk, tynne skiver
  • 1/2 pund grønne bønner, trimmede og kuttet i to på tvers
  • 1/2 pund voksbønner, trimmede og kuttet i to på tvers
  • 1 boks på 425 gram svarte bønner, drenert og skylt
  • 1 teskje dijonsennep
  • 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 2 spiseskjeer hakket frisk koriander

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en stor kjele med saltet vann. Lag lake: Bland eddik, halvparten av sitronsaften, 1/2 kopp vann, sukker, koriander, 1 teskje salt og en klype pepper i en kjele. Kok opp og la det koke i 1 til 2 minutter. Legg paprika og rødløk i en bolle; hell over laken. La det avkjøle til romtemperatur.
  2. 2Kok de grønne og voksbønne i det kokende vannet til de er sprø-møre, 3 til 4 minutter. Sil av vannet og skyll. Overfør til en stor bolle sammen med de svarte bønnene.
  3. 3Sett til side 1/4 kopp av laken, og sil deretter paprika og løk og tilsett i bønnene. Lag vinaigretten: Visp sammen den reserverte laken, resten av sitronsaften og sennepen i en bolle, og visp inn olivenoljen til den er jevn. Vend det inn i bønnemiksen. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 1 time. Rør inn korianderen og smak til med salt og pepper før servering.
  4. 4Fotograf: Kana Okada