
Røkt fiskesuppe
oppskrift på røkt fiskesuppe som er både enkel å lage og full av smak. perfekt for en varmende forrett eller middag med røkt fisk.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 skiver bacon, hakket
- 2 mellomstore løk, hakket
- 680 gram russet (bake)poteter
- 2 selleristenger, hakket
- 3,75 dl kyllingkraft
- 3,75 dl vann
- 283 gram frosne baby lima-bønner
- 283 gram frossen mais
- 2 teskjeer maisstivelse
- 3,75 dl fløte eller melk
- 1 til 2 teskjeer Worcestershire-saus
- 450 gram finnan haddie (røkt torsk), skåret i 2,5 cm biter, eller 2 røkte ørreter, skinnet, benet og flaket i 2,5 cm biter, eller ferske fileter av torsk, hyse, kveite eller snapper
- 3 spiseskjeer finhakket fersk persille eller dill
Fremgangsmåte
- 1I en stor kjele (minst 5 quarts) kok bacon over moderat varme, under omrøring, til det er sprøtt. Tilsett løk og kok, under omrøring, til det er mykt. Skrell potetene og kutt dem i 3/4-tommers terninger. Tilsett poteter, selleri, kraft og vann, og la det småkoke under lokk i 10 minutter. Tilsett lima bønner og mais, og la det småkoke under lokk i 5 minutter.
- 2I en liten bolle løses maisstivelse opp i halvparten melk eller fløte, og røres inn i den kokende suppen sammen med Worcestershire-saus. Kok opp suppen under omrøring, og tilsett fisken. (Hvis du bruker røkt ørret, er det ikke nødvendig med mer koking; hvis du bruker finnan haddie eller fersk fisk, la det småkoke under lokk i 5 minutter, eller til fisken akkurat faller fra hverandre.) Rør inn persille eller dill. Suppen kan lages to dager i forveien (avkjøl uten lokk før den settes i kjøleskapet med lokk). Varm opp forsiktig før servering.