
Eggplant Cannelloni
Lær hvordan du lager deilige eggplant cannelloni med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull og sunn hovedrett. Enkelt, raskt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 mellomstore auberginer, skåret i 1/4-tommers skiver
- 2 kopper kulturmelk
- 4 kopper vegetabilsk olje
- 1 kopp egg
- 1 kopp melk
- 2 kopper hvetemel
- 3/4 til 1 kopp geitost, delt
- 12 ferske basilikumblader
- 2 kopper marinara-saus, oppskrift følger
- 1 kopp revet parmesanost
- 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 1/4 løk, gul, hakket
- 1/4 kopp hakket selleri
- 1/4 kopp rødvin
- 1 liter rød saus etter eget valg
- 1 fedd hvitløk, skrelt og skivet tynt eller finhakket
- 1 teskje Worcestershire-saus
- 2 spiseskjeer finhakket fersk timian
- 1/4 kopp tørket oregano
- 1/4 kopp grovhakkede ferske basilikumblader
- 2 kopper hakkede tomater
- Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Legg den skivede auberginen i en grunn skål sammen med kulturmelk og la den marinere i 20 minutter.
- 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Varm opp oljen i en stor kjele på middels høy varme til 180 grader Celsius.
- 3Pisk eggene og melken sammen til en eggeblanding. Når oljen er varm nok, dypp auberginen i melet, rist av overflødig, og dypp deretter i eggeblandingen. Legg forsiktig auberginen i oljen og stek til den er gyllenbrun, ca. 2 minutter. Vend og fortsett å steke den andre siden til den er gyllenbrun, 2 til 3 minutter. Etter steking, legg auberginen på tørkepapir for å renne av. Gjenta prosessen til all auberginen er stekt.
- 4Legg auberginen flatt, og smør omtrent 1 spiseskje geitost på den korte nederste kanten av auberginen. Legg et basilikumblad oppå geitosten, og rull auberginen fra bunnen og opp, slik at geitosten og basilikumen forblir i midten av rullen. Plasser rullene i en ildfast form.
- 5Topp rullene med marinara-saus, dryss over parmesan, og stek til osten har smeltet, ca. 10 minutter.
- 6I en kjele på middels høy varme, tilsett oljen og varm opp til nesten røyk. Ha i løk og selleri, og kok til løken er gjennomsiktig. Deglaser pannen med vinen, rør og skrap opp eventuelle biter, og tilsett deretter tomatsausen og hvitløk. Senk varmen og la det småkoke i 20 minutter.
- 7Tilsett Worcestershire-saus, timian, oregano, basilikum og tomater. Krydre med salt og pepper. Senk varmen og la det småkoke i 1 time, av og til under omrøring.




