
Hjemmelagde stekte poteter
Lær hvordan du lager perfekte homefries med denne enkle oppskriften. Crispy, smakfulle potetbiter som passer til frokost eller brunch.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 4 russetpoteter (ca. 900 gram), skrelt og kuttet i terninger på 2 cm
- Kosher-salt
- 4 spiseskjeer stekt baconfett
- 3 spiseskjeer vegetabilsk olje, som soyabønne-, peanøtt- eller maisolje
- 1 middels gul løk, tynne skiver
- Nykvernet svart pepper
- En klype cayennepepper (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Legg potetene i en middels stor kjele og dekk med kaldt vann, ca. 5 cm over potetene. Krydre med salt. Kok opp, senk varmen, og la småkoke til de er akkurat møre, ca. 6 minutter. Sil av vannet og sett til side.
- 2I mellomtiden, varm opp 1 spiseskje av baconfettet og 1 spiseskje av vegetabilsk olje i en stor støpejernspanne over middels høy varme. Tilsett løken og kok, mens du rører, til den er gyllenbrun, ca. 10 minutter. Overfør til en bolle.
- 3Tørk ut pannen og varm opp igjen til middels høy varme. Varm opp de resterende 3 spiseskjeene baconfett og 2 spiseskjeer vegetabilsk olje. Tilsett potetene, krydre med salt og pepper etter smak, og legg dem i ett lag. Stek uten å røre til de er godt brune på den ene siden, ca. 8 minutter. Bruk en slikkepott til å vende potetene i små seksjoner, og fortsett å steke, vend av og til, til de er godt brune, ca. 12 minutter. Rør inn løken, varm opp, og dryss over cayennepepper, hvis ønskelig. Overfør til et varmt serveringsfat og server.
- 4Copyright 2001 Television Food Network, G.P. Alle rettigheter forbeholdt.





