Hjemmelagde stekte poteter

Hjemmelagde stekte poteter

Lær hvordan du lager perfekte homefries med denne enkle oppskriften. Crispy, smakfulle potetbiter som passer til frokost eller brunch.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 4 russetpoteter (ca. 900 gram), skrelt og kuttet i terninger på 2 cm
  • Kosher-salt
  • 4 spiseskjeer stekt baconfett
  • 3 spiseskjeer vegetabilsk olje, som soyabønne-, peanøtt- eller maisolje
  • 1 middels gul løk, tynne skiver
  • Nykvernet svart pepper
  • En klype cayennepepper (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Legg potetene i en middels stor kjele og dekk med kaldt vann, ca. 5 cm over potetene. Krydre med salt. Kok opp, senk varmen, og la småkoke til de er akkurat møre, ca. 6 minutter. Sil av vannet og sett til side.
  2. 2I mellomtiden, varm opp 1 spiseskje av baconfettet og 1 spiseskje av vegetabilsk olje i en stor støpejernspanne over middels høy varme. Tilsett løken og kok, mens du rører, til den er gyllenbrun, ca. 10 minutter. Overfør til en bolle.
  3. 3Tørk ut pannen og varm opp igjen til middels høy varme. Varm opp de resterende 3 spiseskjeene baconfett og 2 spiseskjeer vegetabilsk olje. Tilsett potetene, krydre med salt og pepper etter smak, og legg dem i ett lag. Stek uten å røre til de er godt brune på den ene siden, ca. 8 minutter. Bruk en slikkepott til å vende potetene i små seksjoner, og fortsett å steke, vend av og til, til de er godt brune, ca. 12 minutter. Rør inn løken, varm opp, og dryss over cayennepepper, hvis ønskelig. Overfør til et varmt serveringsfat og server.
  4. 4Copyright 2001 Television Food Network, G.P. Alle rettigheter forbeholdt.