Hello Fresh Mobile Banner
Burgere fra sørvestlige Tyrkia med tomat- og mais-salsa

Burgere fra sørvestlige Tyrkia med tomat- og mais-salsa

Lær å lage smakfulle sørvestlige turkeyburgere servert med frisk tomat mais salsa. En enkel og sunn oppskrift perfekt for sommermiddager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 ½ ss paprika
  • 2 ss salt
  • 2 ss hvitløkspulver
  • 1 ss svart pepper
  • 1 ss løkpulver
  • 1 ss cayennepepper
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ss tørket timian
  • 5 ss mais, fersk eller frossen, tint og grillet
  • 1 ss hakket løk
  • 12 cherrytomater, frøet og hakket
  • 1 ss fersk limejuice
  • 1 hvitløksfedd, presset
  • 1 ss hakket frisk koriander
  • 2 ts olivenolje
  • ⅓ kopp finhakket løk
  • ⅓ kopp finhakket rød paprika
  • 5 ts olivenolje
  • 1 ss creol-krydder, oppskrift følger
  • 450 g kvernet kalkun

Fremgangsmåte

  1. 1Bland alle ingrediensene i en bolle og oppbevar i et lufttett glass.
  2. 2Lag salsaen: Bland alle ingrediensene i en bolle og smak til med salt og pepper.
  3. 3Lag burgerne: Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  4. 4I en non-stick panne kok løk og rød paprika i 1 teskje av oljen i 5 minutter, og la dem avkjøle.
  5. 5Bland grønnsakene med krydderet og kalkunkjøttet, og form blandingen til 4 burgere.
  6. 6I en non-stick panne varm opp resten av oljen på moderat lav varme til den er varm, legg i burgerne og stek i 5 minutter på hver side.
  7. 7Overfør burgerne til en stekeplate og stek dem i en forvarmet ovn på 200 grader Celsius i 10 minutter, eller til de er gjennomstekt.
  8. 8Topp hver burger med salsa.