Burgere fra sørvestlige Tyrkia med tomat- og mais-salsa
Lær å lage smakfulle sørvestlige turkeyburgere servert med frisk tomat mais salsa. En enkel og sunn oppskrift perfekt for sommermiddager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 ½ ss paprika
- 2 ss salt
- 2 ss hvitløkspulver
- 1 ss svart pepper
- 1 ss løkpulver
- 1 ss cayennepepper
- 1 ss tørket oregano
- 1 ss tørket timian
- 5 ss mais, fersk eller frossen, tint og grillet
- 1 ss hakket løk
- 12 cherrytomater, frøet og hakket
- 1 ss fersk limejuice
- 1 hvitløksfedd, presset
- 1 ss hakket frisk koriander
- 2 ts olivenolje
- ⅓ kopp finhakket løk
- ⅓ kopp finhakket rød paprika
- 5 ts olivenolje
- 1 ss creol-krydder, oppskrift følger
- 450 g kvernet kalkun
Fremgangsmåte
- 1Bland alle ingrediensene i en bolle og oppbevar i et lufttett glass.
- 2Lag salsaen: Bland alle ingrediensene i en bolle og smak til med salt og pepper.
- 3Lag burgerne: Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 4I en non-stick panne kok løk og rød paprika i 1 teskje av oljen i 5 minutter, og la dem avkjøle.
- 5Bland grønnsakene med krydderet og kalkunkjøttet, og form blandingen til 4 burgere.
- 6I en non-stick panne varm opp resten av oljen på moderat lav varme til den er varm, legg i burgerne og stek i 5 minutter på hver side.
- 7Overfør burgerne til en stekeplate og stek dem i en forvarmet ovn på 200 grader Celsius i 10 minutter, eller til de er gjennomstekt.
- 8Topp hver burger med salsa.