Calamari gryte med hvitløksristet brød

Calamari gryte med hvitløksristet brød

oppskrift på smakfull calamari gryte servert med sprø hvitløkstoast. perfekt for en rask og deilig hovedrett. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 2 hvitløksfedd, delt i to
  • 1 ¾ kopper tomatsaus
  • 1 kopp hvitvin
  • 1 teskje fersk hakket timian
  • 1 teskje rød pepperflak
  • ½ teskje salt
  • ½ teskje nykvernet svart pepper
  • 900 gram calamari (blekksprut), kropper tynne skåret i skiver og tentakler hele
  • 4 til 6 skiver brød
  • Olivenolje til å dryppe over
  • 2 til 3 hele hvitløksfedd

Fremgangsmåte

  1. 1For calamari gryte: Varm opp olivenoljen på middels varme i en middels stor kjele. Tilsett hvitløk og la det koke til det er aromatisk, ca. 2 minutter. Fjern hvitløken. Tilsett tomatsaus, hvitvin, timian, rød pepperflak, salt og pepper. La blandingen småkoke opp. Tilsett calamari og rør godt. Fortsett å koke til blandingen igjen når kokepunktet, ca. 2 minutter til. Server umiddelbart med hvitløkstoast.
  2. 2For hvitløkstoast: Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
  3. 3I mellomtiden, pensle brødskivene med olivenolje. Rist dem i ovnen til de er sprø og har fått en gyllen farge, ca. 8–10 minutter. Ta ut av ovnen og gni toppen av toastene med hele hvitløksfedd. Server umiddelbart med calamari gryte.