
Hvitt soda- og sconesbrød
oppskrift på hvitt soda brød og scones, perfekte til frokost eller lunsj. enkel og rask å lage, med deilige smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 pund hvitt, ubleket mel
- 1/2 teskje salt
- 1/2 teskje natron
- 12 til 14 unser kulturmelk
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 450 grader.
- 2I en blandebolle sikt sammen 450 gram mel, 1/2 teskje salt og 1/2 teskje natron. Lag en fordypning i midten. Hell det meste av melken i fordypningen. Bruk én hånd til å blande inn melet fra sidene av bollen, og tilsett mer melk om nødvendig. Deigen skal være litt myk, ikke for våt og klissete. Når alt er godt blandet, heller du deigen ut på en godt melet arbeidsflate. Vask og tørk hendene. Elt lett i ett sekund, bare for å få den til å se pen ut, og snu den. Form deigen til en runding ca. 4 cm dyp, og skjær et kryss i deigen over sidene av brødet for å la feene slippe ut. Stek i en forvarmet ovn på 450 grader i 15 minutter, og skru deretter ned temperaturen til 400 grader i ytterligere 30 minutter eller til brødet er ferdig stekt. Hvis du er i tvil, banker du på bunnen av brødet – det skal høres hult ut.