
Glassert laks med brased fennikel
Oppdag hvordan du lager en smakfull rett med glassert laks og braiserte fennikler. Perfekt for en elegant middag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 spiseskjeer smør
- 4 fennikelskiver, delt i båter
- 3 spiseskjeer sukker
- 1 kopp eplecider
- 1 kopp kyllingkraft
- 2 kvister timian
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1/4 kopp hakkede persilleblader
- 1 kopp eplecider
- 1 teskje cayennepepper
- 3 spiseskjeer brunt sukker
- Rapsolje, til steking
- 4 (ca. 225 gram) fileter av laks uten skinn og bein
- Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
- 3Braisert fennikel:
- 4I en stor norsk ovn (dutch oven) over middels høy varme, tilsett smøret. Legg i fennikel og sukker, og kok i 3 til 4 minutter til fennikelen karamelliserer. Tilsett eplecider, kraft og timian. Kok til fennikelen er mør og væsken er redusert, omtrent 10 minutter. Krydre fennikelen med salt og pepper etter smak. Tilsett persille og bland godt. Ta av varmen og dekk til.
- 5Glasur:
- 6I en liten kjele, tilsett eplecider, cayennepepper og brunt sukker, og kok over middels varme til det er igjen omtrent 1/2 kopp væske. Sett til side.
- 7Laks:
- 8I en stor stekepanne over middels høy varme, tilsett olje. Krydre laksefiletene med salt og pepper etter smak, og stek i 4 minutter på den varme oljen. Ta ut filetene og legg dem med den stekte siden opp på et stekebrett med rist. Skje over glasuren på hver filet og stek til gjennomstekt, ca. 4 minutter. Ta ut av ovnen og legg på et serveringsfat. Server med den braiserte fennikelen ved siden av.