Glaserte kakeboller

Glaserte kakeboller

Lær hvordan du lager deilige glazed cake donuts hjemme med denne enkle oppskriften. Perfekt til kaffen eller som dessert.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 2 store egg
  • 2/3 kopp sukker
  • 2/3 kopp rømme
  • 3 spiseskjeer usaltet smør, smeltet og avkjølt
  • 2 1/4 kopper hvetemel
  • 1 teskje vanilje
  • 2 teskjeer bakepulver med dobbel virkning
  • 1 teskje natron
  • 1/2 teskje salt
  • Vegetabilsk olje eller vegetabilsk kortning
  • 1/3 kopp melk
  • 1 spiseskje usaltet smør
  • 1 teskje vanilje
  • 2 kopper melis

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor bolle med en elektrisk mikser pisker du eggene med en kopp sukker til blandingen er tykk og lys. Tilsett rømme, smør og vanilje, og bland godt. I en bolle siktet du sammen mel, bakepulver og salt, og tilsetter blandingen til rømmen, én kopp om gangen, mens du rører etter hver tilsetning til deigen akkurat er blandet. Med en tresleiv rører du inn mer mel, kvart kopp av gangen, til deigen begynner å løsne fra sidene av bollen. (Deigen vil være klissete.) Vend deigen ut på en overflate som er rikelig drysset med mel, strø mer mel over, og kjevle eller trykk ut deigen til ca. 1/3 toms tykkelse. La deigen hvile i 15 minutter. Med en utstikker på 2 ½ tommer dyppet i mel, stikk ut sirkler. Med en utstikker på 1 tomme dyppet i mel, stikk ut midten av sirklene, og sett dem til side. Kutt også ut 1-tommers sirkler av deigen som er igjen, og sett dem til side. (Deigen vil bli tøff hvis den kjevles ut igjen.)
  2. 2I en stor dypfriterer varmer du opp 3 tommer vegetabilsk fett eller olje til 365 grader Fahrenheit, og steker deretter deigen, fire om gangen, i 1 minutt på hver side, eller til de er gyldenbrune, og bruker en hullsleiv til å overføre dem til papirhåndklær for å renne av. Stek også de små deigkulene, åtte om gangen, i 45 sekunder på hver side, eller til de er gyldenbrune, og overfør dem med hullsleiven til papirhåndklær for å renne av.
  3. 3For vaniljeglasuren: I toppen av et dobbelkoker over simmerende vann, blander du melk, smør og vanilje, og varmer opp blandingen til smøret er smeltet. Tilsett gradvis sukker, mens du pisker, og pisk glasuren til den er glatt. Dypp donuts og småkuler, én om gangen, i glasuren, snu dem for å dekke dem, og overfør dem med tang til en rist plassert over voksark for å tørke. Hvis ønskelig, kan deigen la være uten glasur og rulles i granulert sukker, og ristes av overflødig sukker.