
Rødhavs-potetgrateng
oppskrift på red hawk potetgrateng – en kremet og deilig rett som passer perfekt til enhver anledning. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer usaltet smør, myknet
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 kopp skivede løk
- 5 fedd hvitløk, skivet
- 1 kopp fløte
- 24 unser Red Hawk triple crème ost
- 2 pund Yukon Gold-poteter, skivet 1/8 tomme tykke, med skallet på
- 2 kopper revet Parmesanost (sett til side 1/2 kopp ost til topping av gratengen)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2Smør en 23 x 33 cm stor ildfast form med myknet smør.
- 3I en stor, dyp stekepanne, varm opp olivenoljen over middels varme og surr løk og hvitløk i 5 minutter. Rør inn fløten og kok i 1 minutt.
- 4Hell en liten mengde av løk- og fløtblandingen i bunnen av den smurte formen. Smuldre 170 gram ost over bunnen. Legg et lag med poteter, overlappende litt, oppå fløten og osten. Krydre med salt og pepper etter smak.
- 5Hell mer løk- og fløtblanding over potetene, og strø over en håndfull revet Parmesan. Topp med ytterligere 170 gram Red Hawk-ost. Gjenta dette trinnet til alle potetene og løk- og fløtblandingen er brukt opp.
- 6Strø det reserverte Parmesan-osten over gratinen. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i 1 time. Fjern folien, og stek videre i 30 til 45 minutter, eller til osten på toppen er gyllenbrun og gratinen bobler.