Rødhavs-potetgrateng

Rødhavs-potetgrateng

oppskrift på red hawk potetgrateng – en kremet og deilig rett som passer perfekt til enhver anledning. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer usaltet smør, myknet
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1 kopp skivede løk
  • 5 fedd hvitløk, skivet
  • 1 kopp fløte
  • 24 unser Red Hawk triple crème ost
  • 2 pund Yukon Gold-poteter, skivet 1/8 tomme tykke, med skallet på
  • 2 kopper revet Parmesanost (sett til side 1/2 kopp ost til topping av gratengen)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 2Smør en 23 x 33 cm stor ildfast form med myknet smør.
  3. 3I en stor, dyp stekepanne, varm opp olivenoljen over middels varme og surr løk og hvitløk i 5 minutter. Rør inn fløten og kok i 1 minutt.
  4. 4Hell en liten mengde av løk- og fløtblandingen i bunnen av den smurte formen. Smuldre 170 gram ost over bunnen. Legg et lag med poteter, overlappende litt, oppå fløten og osten. Krydre med salt og pepper etter smak.
  5. 5Hell mer løk- og fløtblanding over potetene, og strø over en håndfull revet Parmesan. Topp med ytterligere 170 gram Red Hawk-ost. Gjenta dette trinnet til alle potetene og løk- og fløtblandingen er brukt opp.
  6. 6Strø det reserverte Parmesan-osten over gratinen. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i 1 time. Fjern folien, og stek videre i 30 til 45 minutter, eller til osten på toppen er gyllenbrun og gratinen bobler.