Sitronkrem-dusjer

Sitronkrem-dusjer

oppskrift på lemon cream daisies, en lett og frisk dessert med sitronkrem og sprø kakebiter, perfekt for sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 2 egg
  • 1/2 kopp sukker
  • 1/3 kopp ferskpresset sitronsaft (fra 3 til 4 sitroner)
  • 1/2 sitron, finrevet skall
  • 2 spiseskjeer usaltet smør, lett myknet ved romtemperatur
  • 1/2 kopp kald piskekrem
  • 1 pakke butterdeig (2 ark), tint
  • 2 spiseskjeer hakkede pistasjnøtter
  • Ekstra utstyr: Kakeutstikker i blomster- eller rund form, helst med bølgete kanter, 5–6 cm i diameter; rund kakeutstikker, 2,5 cm i diameter; kakeplate

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp omtrent 5 centimeter vann i en stor kjele til det småkoker.
  2. 2I en bolle med en vispvedlegg (eller ved bruk av håndmixer), pisk egg og sukker sammen til det blir veldig lyst gult og luftig. Bland inn sitronsaft og sitrusskall. Sett bollen med blandingen i kjelen, slik at bunnen av bollen hviler over, ikke i, det småkokende vannet (hell ut noe vann om nødvendig). Kok, og visp av og til, til blandingen tykner og får en vaniljekremaktig konsistens, ca. 10 minutter.
  3. 3I mellomtiden, fyll en stor bolle med is og dekk med kaldt vann. Ta bollen med sitronkremen ut av det varme vannet og visp inn smøret til det er smeltet. Sett bunnen av bollen i isbadet og la det avkjøles, og vend forsiktig i blandingen av og til for å kjøle ned og tykne den.
  4. 4I en kjøkkenmaskin med vispvedlegg (eller ved bruk av håndmixer), pisk fløten til stiv krem. Vend den inn i den avkjølte sitronkremen. Dekk til og sett i kjøleskapet til servering. (Oppskriften kan fullføres opp til dette punktet og oppbevares i kjøleskap i opptil 3 dager i forkant.)
  5. 5Varm ovnen til 180 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  6. 6Rull ut butterdeigen på en melet arbeidsflate. Rull lett med en kjevle til den er jevn og flat. Bruk en stor utstikker til å stikke ut sirkler av butterdeigen. Lag et hull i midten ved å trykke ned med en mindre utstikker. Ikke trekk ut midten ennå; det gjør du etter at de er stekt. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett og stek til de er gylne, ca. 15–20 minutter. Etter 10 minutter, roter brettet for jevn steking. Når de er ferdigstekte, fjern dem umiddelbart og la dem avkjøles på en rist til romtemperatur.
  7. 7Bruk en liten kniv til å løsne rundt midten, men ikke skjær helt gjennom til bunnen. La det være igjen et tynt lag av deigen for å holde fyllet. Trekk ut midten for å lage en hule i midten av hver butterdeigrunde.
  8. 8Ikke mer enn 4 timer før servering, legg en generøs skje eller sprøyt sitronkremen inn i hver butterdeig. Strø over hakkede pistasjnøtter. Server innen 4 timer.