Blåbær- og jordbærkompott over sitrontartletter
Oppdag hvordan du lager en frisk blåbær- og jordbærkompott servert over sprø sitrontartletter. Perfekt for sommerdesserter og festlige anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1 pose frosne jordbær (10 gram) (anbefalt: Dole)
- 1 pose frosne blåbær (10 gram) (anbefalt: Dole)
- 1 kopp sukker
- 1/4 kopp raskkokende tapioka
- 1 glass ingefærsyltetøy (12 gram) (anbefalt: Robertson's)
- 2 spiseskjeer sitronsaft
- 1/4 kopp vann
- 2 pakker kremost (ca. 227 gram)
- 1/2 kopp sukker
- 1 kopp sitronkrem (anbefalt: Dickinson's)
- 1 ss sitronzest
- 2 beholdere (ca. 113 gram) mini grahamkjeksbunnskjell (anbefalt: Keebler)
Fremgangsmåte
- 1Til kompote: Legg alle ingrediensene til kompoten i en middels stor kjele. Dekk til og kok på lav varme til jordbærene brytes ned og sausen tykner, ca. 30 minutter. Hvis du bruker en slow cooker, kok på høy innstilling i 1 ½ til 2 ½ timer.
- 2Til sitrontartletter: I en stor bolle, bland alle tartlett-ingredienser unntatt bunnen.
- 3Bruk en elektrisk mikser og pisk på middels hastighet til det er kremaktig, ca. 1 minutt. Fordel sitronblandingen i små paibunner. Sett i kjøleskapet i 2 timer eller til den har stivnet.
- 4Server den varme kompoten over de avkjølte tartlettene.