Varm krydret julevin

Varm krydret julevin

Lær hvordan du lager varm krydret julevin, perfekt for høytiden. En enkel oppskrift på gløgg med deilige krydder og varmende smaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
drikke

Ingredienser

  • 1. 2 appelsiner
  • 2. 2 flasker rødvin (750 milliliter)
  • 3. 1 flaske hvitvin (750 milliliter)
  • 4. 1 stykke fersk ingefær på 3 tommer, skrelt og tynne skiver
  • 5. 3 kanelstenger
  • 6. 1/2 teskje malt nellik
  • 7. 1/3 kopp brunt sukker, eller etter smak
  • 8. 1/4 kopp brandy (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 11. Bruk en skarp kniv eller en grønnsaksskreller for å fjerne skallet fra appelsinene i strimler, og vær forsiktig så du bare fjerner den oransje delen, slik at det hvite blir igjen. Deretter presser du appelsinene for å få ut saften i en stor, tykkbunnet kjele.
  2. 22. Hell rødvin og hvitvin i kjelen sammen med appelsinsaften. Legg skivene av appelsinskall, ingefær, kanelstenger, nellikspiker og brunt sukker i kjelen sammen med vinen; rør om for å løse opp sukkeret.
  3. 33. Dekk til og varm opp på middels høy varme til det er gjennomvarmt, men ikke kokende. Skru ned varmen til middels lav og la det trekke i en time eller mer for å la smakene blande seg. Juster sødmen ved å tilsette mer brunt sukker etter behov. Sil av og server varm, gjerne med en skvett brandy, hvis ønskelig.