
Varm krydret julevin
Lær hvordan du lager varm krydret julevin, perfekt for høytiden. En enkel oppskrift på gløgg med deilige krydder og varmende smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
drikke
Ingredienser
- 1. 2 appelsiner
- 2. 2 flasker rødvin (750 milliliter)
- 3. 1 flaske hvitvin (750 milliliter)
- 4. 1 stykke fersk ingefær på 3 tommer, skrelt og tynne skiver
- 5. 3 kanelstenger
- 6. 1/2 teskje malt nellik
- 7. 1/3 kopp brunt sukker, eller etter smak
- 8. 1/4 kopp brandy (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. Bruk en skarp kniv eller en grønnsaksskreller for å fjerne skallet fra appelsinene i strimler, og vær forsiktig så du bare fjerner den oransje delen, slik at det hvite blir igjen. Deretter presser du appelsinene for å få ut saften i en stor, tykkbunnet kjele.
- 22. Hell rødvin og hvitvin i kjelen sammen med appelsinsaften. Legg skivene av appelsinskall, ingefær, kanelstenger, nellikspiker og brunt sukker i kjelen sammen med vinen; rør om for å løse opp sukkeret.
- 33. Dekk til og varm opp på middels høy varme til det er gjennomvarmt, men ikke kokende. Skru ned varmen til middels lav og la det trekke i en time eller mer for å la smakene blande seg. Juster sødmen ved å tilsette mer brunt sukker etter behov. Sil av og server varm, gjerne med en skvett brandy, hvis ønskelig.





