Søte og krydrede plantainchips
Lær hvordan du lager deilige, sprø plantain chips med en perfekt balanse av søt og krydret smak. En enkel oppskrift som passer til snacks eller forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 spiseskjeer kokosolje, smeltet
- Vegetabilsk olje til steking
- 3 spiseskjeer brunt sukker
- 1 1/2 teskje røkt paprika
- 1/2 teskje cayennepepper
- En klype salt
- 3 grønne plantains, skåret i 1/2 tommers skiver
Fremgangsmåte
- 1Tilsett kokosoljen i en stor stekepanne. Ha i nok vegetabilsk olje til at det dekker omtrent en tredjedel av sidene på pannen, og varm opp over middels høy varme til det er veldig varmt.
- 2Legg et bakepapir på et stekebrett. Bland sammen brunt sukker, paprika, cayennepepper og salt i en liten bolle, og sett til side.
- 3Legg plantainskivene i oljen i porsjoner og stek til de er gyldne på utsiden, ca. 5 minutter. Ta dem opp av oljen og knus dem til chips-størrelse med en tresleiv eller kjevle. Legg plantainene tilbake i oljen i små porsjoner igjen, slik at de ikke klistrer seg sammen, og kok i ytterligere 3 minutter. Overfør chipsene til det bakepapirkledde stekebrettet og topp med krydderblandingen.