Karamelliserte epler
Lær hvordan du lager deilige karamell-apple med vår enkle oppskrift. Perfekt som høstsnacks eller festdessert. Enkelt og raskt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 pund mørkebrunt sukker
- 1 kopp usaltet smør, romtemperert
- 1 boks søtet kondensert melk
- 1/2 kopp mørk mais sirup
- 1/2 kopp lønnesirup
- 2 teskjeer mørk molasse
- 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 1/4 teskje salt
- 12 epler, romtempererte
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: 12 trepinner
- 2Bland alle ingrediensene sammen, unntatt eplene, i en stor kjele, og rør med en tresleiv over middels varme til alt sukkeret er oppløst og ikke er kornete. Bruk en fuktig kakebørste til å tørke langs kantene av kjelen for å løse opp eventuelle sukkerkrystaller som kan dannes.
- 3Fest et sukkertermometer på siden av kjelen og kok opp sukkerløsningen til den når kokepunktet, ca. 113°C (236°F), over middels varme. Hell over i en rustfri stålbolle og la det avkjøle til 93°C (200°F).
- 4Mens sirupen avkjøles, stikk en trepinne inn i hver eple fra toppen gjennom kjernen. Pinnen skal være dyp nok til at eplet ikke faller av når du dypper det i karamellen.
- 5Legg et bakepapir eller en silikonmatte på et stekebrett.
- 6Dypp hvert eple i karamellen ved 93°C (200°F), og pass på å ikke dyppe fingrene i karamellen. Fjern overflødig karamell ved å snu eplet over karamellbollen, og legg det deretter på stekebrettet. Gjenta med resten av eplene.
- 7Sett eplene i kjøleskapet i 15 minutter, og fjern dem deretter fra silikonmatten eller bakepapiret. Overfør til et serveringsfat og server.