Hello Fresh Mobile Banner
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Lær å lage en klassisk pizza margherita hjemme. Enkel oppskrift med ferske ingredienser, perfekt for en smakfull hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 14 unser mel (anbefalt: 00)
  • 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
  • En klype havsalt
  • 1 unser fersk gjær
  • 1 ¼ kopper lunkent vann
  • Topping, oppskrift følger
  • 1 pund pendula-tomater eller 2 ½ kopper fersk tomatsaus
  • 1 fedd hvitløk, knust i hvitløkspresse
  • Ekstra jomfru olivenolje, pluss mer til å dryppe over
  • Salt
  • 10 unser Buffalo-mozzarella, grovhakket, se Kok's notat*
  • 12 basilikumblader
  • 1 kopp Parmesan, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
  3. 3Form melet til en haug og lag en fordypning på toppen. Hell oljen i fordypningen og tilsett saltet. Smelt gjøren i en kopp lunkent vann og hell den i midten. Begynn å elte deigen med hendene til all gjær er absorbert, og deigen føles elastisk, fast og ser blank ut. Se Kok’s notat*.
  4. 4Rull deigen til en ball, strø over mel og legg den i en bolle. Lag et kryss på toppen. Dekk med et kjøkkenhåndkle og la den heve på et lunt sted i ca. 1 time om vinteren og 30 minutter om sommeren.
  5. 5Strekk ut deigen og kjevle den ut på en melet overflate til den er ca. 0,6 cm tykk. Dekk overflaten på et bakepapirkledd stekebrett med 1 ss olje. Strø over sjøsalt. Legg deigen på stekebrettet og trykk kantene godt inn med fingrene. Tilsett tomater, og spar litt av saften, og drypp med olivenolje. Stek i 10 minutter. Ta ut av ovnen og fordel den hakkede mozzarellaen over. Riv de resterende basilikumbladene og strø over mozzarellaen. Drypp med olivenolje. Strø over parmesan og resten av tomatsaften. Stek i ytterligere 5 minutter. Spis umiddelbart.
  6. 6Del tomatene i to. Når du legger dem i en middels stor bolle, klem dem med hendene slik at saften kommer ut. Tilsett hvitløk, olivenolje, salt og halvparten av basilikumbladene. La det marinere mens deigen hever.