Pizza Margherita
Lær å lage en klassisk pizza margherita hjemme. Enkel oppskrift med ferske ingredienser, perfekt for en smakfull hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 14 unser mel (anbefalt: 00)
- 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
- En klype havsalt
- 1 unser fersk gjær
- 1 ¼ kopper lunkent vann
- Topping, oppskrift følger
- 1 pund pendula-tomater eller 2 ½ kopper fersk tomatsaus
- 1 fedd hvitløk, knust i hvitløkspresse
- Ekstra jomfru olivenolje, pluss mer til å dryppe over
- Salt
- 10 unser Buffalo-mozzarella, grovhakket, se Kok's notat*
- 12 basilikumblader
- 1 kopp Parmesan, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
- 3Form melet til en haug og lag en fordypning på toppen. Hell oljen i fordypningen og tilsett saltet. Smelt gjøren i en kopp lunkent vann og hell den i midten. Begynn å elte deigen med hendene til all gjær er absorbert, og deigen føles elastisk, fast og ser blank ut. Se Kok’s notat*.
- 4Rull deigen til en ball, strø over mel og legg den i en bolle. Lag et kryss på toppen. Dekk med et kjøkkenhåndkle og la den heve på et lunt sted i ca. 1 time om vinteren og 30 minutter om sommeren.
- 5Strekk ut deigen og kjevle den ut på en melet overflate til den er ca. 0,6 cm tykk. Dekk overflaten på et bakepapirkledd stekebrett med 1 ss olje. Strø over sjøsalt. Legg deigen på stekebrettet og trykk kantene godt inn med fingrene. Tilsett tomater, og spar litt av saften, og drypp med olivenolje. Stek i 10 minutter. Ta ut av ovnen og fordel den hakkede mozzarellaen over. Riv de resterende basilikumbladene og strø over mozzarellaen. Drypp med olivenolje. Strø over parmesan og resten av tomatsaften. Stek i ytterligere 5 minutter. Spis umiddelbart.
- 6Del tomatene i to. Når du legger dem i en middels stor bolle, klem dem med hendene slik at saften kommer ut. Tilsett hvitløk, olivenolje, salt og halvparten av basilikumbladene. La det marinere mens deigen hever.