Grillet biffsalat

Grillet biffsalat

Lær hvordan du lager en deilig grillet biffsalat med friske grønnsaker og smakfulle dressing. Perfekt for sommermåltidet!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Én 900 gram stor indrefilet av storfe (London broil)
  • 2 ss ekstra jomfrolivenolje
  • 1 ss grovkornet sennep
  • 4 hvitløksfedd, knust
  • 2 kvister fersk timian
  • 1 ss kosher-salt
  • 2 ts sitronpepper
  • 1/4 kopp ekstra jomfrolivenolje
  • 1 ss grovkornet sennep
  • 1 ts ferske timianblader
  • Saften av 1 sitron
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1–2 ss kremfløte
  • Én 150 grams boks med blåmuggostkrummer
  • 4 kopper spinatblader
  • 2 kopper revet romainesalat
  • 2 kopper blandede salatgrønnsaker
  • 1 pint cherrytomater, delt i to
  • 2 vårløk, skivet
  • 1 rød paprika, veldig tynne skiver
  • 1 liten rødløk, veldig tynne skiver

Fremgangsmåte

  1. 1For storfe: Legg storfeen i en resealable plastpose. Bland sammen olivenolje, sennep, hvitløk og timian i en liten bolle. Hell blandingen over storfeen, lukk posen og sett den i kjøleskapet i alt fra 20 minutter til over natten. Ta kjøttet ut av kjøleskapet omtrent 30 minutter før du skal koke det.
  2. 2For å koke: Varm opp en grillpanne på middels høy varme. Tørk kjøttet godt og krydre med salt og sitronpepper. Grill kjøttet i ca. 4 minutter på hver side, avhengig av hvordan du liker storfeen kokt. Dekk til og la det hvile i 15 til 20 minutter før servering.
  3. 3For salaten: Rist sammen olivenolje, sennep, timianblader, sitronsaft og en klype salt og pepper i en glasskrukke. Tilsett 1 eller 2 spiseskjeer med kremfløte og rist igjen. Ha i 2 spiseskjeer med blåmuggost og rist en gang til. Sett til side mens du forbereder salaten og skjærer opp kjøttet.
  4. 4Legg spinat, romanosalat og andre salatblader i en stor bolle. Tilsett tomater, vårløk, rød paprika og rødløk. Krydre lett med salt og pepper. Vend inn litt av dressingen. Ha i resten av blåmuggosten (ca. 2/3 kopp) og vend igjen.
  5. 5Til servering: Skjær storfeen i tynne skiver på tvers av fibrene. Legg en haug med salat på ett stort fat og legg kjøttet over. Server ekstra dressing ved siden av.