Grillet biffsalat
Lær hvordan du lager en deilig grillet biffsalat med friske grønnsaker og smakfulle dressing. Perfekt for sommermåltidet!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Én 900 gram stor indrefilet av storfe (London broil)
- 2 ss ekstra jomfrolivenolje
- 1 ss grovkornet sennep
- 4 hvitløksfedd, knust
- 2 kvister fersk timian
- 1 ss kosher-salt
- 2 ts sitronpepper
- 1/4 kopp ekstra jomfrolivenolje
- 1 ss grovkornet sennep
- 1 ts ferske timianblader
- Saften av 1 sitron
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1–2 ss kremfløte
- Én 150 grams boks med blåmuggostkrummer
- 4 kopper spinatblader
- 2 kopper revet romainesalat
- 2 kopper blandede salatgrønnsaker
- 1 pint cherrytomater, delt i to
- 2 vårløk, skivet
- 1 rød paprika, veldig tynne skiver
- 1 liten rødløk, veldig tynne skiver
Fremgangsmåte
- 1For storfe: Legg storfeen i en resealable plastpose. Bland sammen olivenolje, sennep, hvitløk og timian i en liten bolle. Hell blandingen over storfeen, lukk posen og sett den i kjøleskapet i alt fra 20 minutter til over natten. Ta kjøttet ut av kjøleskapet omtrent 30 minutter før du skal koke det.
- 2For å koke: Varm opp en grillpanne på middels høy varme. Tørk kjøttet godt og krydre med salt og sitronpepper. Grill kjøttet i ca. 4 minutter på hver side, avhengig av hvordan du liker storfeen kokt. Dekk til og la det hvile i 15 til 20 minutter før servering.
- 3For salaten: Rist sammen olivenolje, sennep, timianblader, sitronsaft og en klype salt og pepper i en glasskrukke. Tilsett 1 eller 2 spiseskjeer med kremfløte og rist igjen. Ha i 2 spiseskjeer med blåmuggost og rist en gang til. Sett til side mens du forbereder salaten og skjærer opp kjøttet.
- 4Legg spinat, romanosalat og andre salatblader i en stor bolle. Tilsett tomater, vårløk, rød paprika og rødløk. Krydre lett med salt og pepper. Vend inn litt av dressingen. Ha i resten av blåmuggosten (ca. 2/3 kopp) og vend igjen.
- 5Til servering: Skjær storfeen i tynne skiver på tvers av fibrene. Legg en haug med salat på ett stort fat og legg kjøttet over. Server ekstra dressing ved siden av.