California-salat med hardkokte egg
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull california salad med hardkokte egg. Perfekt for sommermat eller en sunn lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 6 store egg
- 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 1 boks på 15 unser kikerter uten salt, avrent, skylt og tørket
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 1/3 kopp usaltet pepitas (skrelte gresskarkjerner)
- 1/2 kopp naturell lavfett gresk yoghurt
- 2 spiseskjeer eplecidereddik
- 2 spiseskjeer hakket frisk gressløk, pluss mer til pynt
- 1 pakke på 5 unser blandede babygrønnsaker (ca. 8 kopper)
- 2 unser brokkolisprout eller alfalfa-sprout
- 8 små reddiker, skivet
- 1 avokado, skivet
Fremgangsmåte
- 1Legg eggene i en middels stor kjele og dekk med kaldt vann, ca. 2,5 cm over eggene. Kok opp, reduser varmen og la småkoke i 10 minutter. Sil av vannet og skyll eggene i kaldt vann til de er avkjølte; sett til side.
- 2I mellomtiden varmer du opp 1 spiseskje olivenolje i en liten stekepanne over middels varme. Tilsett kikerter og krydre med salt og pepper. Kok, mens du rører, til kikertene er lett brune, ca. 3 minutter. Tilsett gresskarkjerner og kok, mens du rører, til de er lett ristet, ca. 2 minutter; la avkjøle.
- 3Lag dressingen: Visp sammen yoghurt, 2 spiseskjeer vann, eddik, gressløk og den resterende 1 spiseskje olivenolje i en liten bolle; krydre med salt og pepper.
- 4Skrell og grovhakk de hardkokte eggene. Vend salatbladene, spirer og reddiker i en stor bolle; krydre med salt og pepper. Topp hver porsjon med kikerter og gresskarkjerner, egg og skivet avokado. Drypp over dressingen og pynt med mer gressløk.
- 5Fotograf: Ryan Dausch