Klassisk eggerøre

Klassisk eggerøre

Lær hvordan du lager en klassisk eggerøre som er perfekt til frokost eller brunch. En enkel oppskrift som imponerer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 6 store egg
  • 1/3 kopp majones
  • 1 stilk selleri, finhakket
  • 1/2 liten løk, finhakket
  • 1 spiseskje hakket frisk persille eller dill
  • 2 teskjeer Dijon-sennep
  • 1 spiseskje sitronsaft
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Dekk eggene med minst 5 cm vann i en middels stor kjele og kok opp. Fjern kjelen fra varmen, dekk til og la eggene stå i 10 minutter. Overfør eggene til en bolle med isvann for å avkjøle helt.
  2. 2Bland sammen majones, selleri, løk, persille, sennep, sitronsaft, 1/2 teskje salt og noen kverner svart pepper i en middels stor bolle. Skrell og grovhakk eggene, og tilsett dem i majonesblandingen. Vend forsiktig for å blande. Server umiddelbart, eller dekk til og oppbevar i kjøleskapet i opptil 2 dager.