Fransk eplekake
Lær å lage en klassisk fransk epleterte med sprø bunn og saftig eplefyll. Perfekt for høst- eller vinterkvelder. Enkelt og velsmakende!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 ark ferdigkjøpt butterdeig, tint
- 6 Golden Delicious epler, skrellet, kjernet, delt i to og skivet i 3 mm tykke skiver
- 1/4 kopp sukker
- 2 unser (1/2 stang) kaldt smør, skivet i tynne skiver
- 1/2 kopp aprikosmarmelade, varmet og silt
- Vaniljeis
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 3På en lett melet overflate kjevle ut deigen til en 33 cm runding og legg den i en 25 cm tartform med løs bunn og bølget kant, og trim overflødig deig.
- 4Arranger eplene dekorativt på paibunnen, overlapp dem.
- 5Strø sukker over eplene, legg på smørskiver og stek midt i ovnen i 45 minutter eller til skorpen er gjennomstekt og eplene er gylne.
- 6Pensle med den varme aprikosgeleen mens tarten fortsatt er varm.
- 7Server hver porsjon med en kule vaniljeis.