Sitronkaker

Sitronkaker

Lær hvordan du lager perfekte lemon squares med denne enkle oppskriften. Fristende sitronkaker som passer til alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 2 kopper mel
  • 2 staver usaltet smør, delt i fire
  • 1/2 kopp sukker
  • 1/4 teskje salt
  • 1 stang usaltet smør
  • 3/4 kopp pluss 1 spiseskje sukker
  • 1/2 kopp ferskpresset sitronsaft
  • 2 store egg, lett pisket
  • Skall av 1 sitron

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 350 grader F.
  2. 2I en food processor, kombiner mel, sukker og salt.
  3. 3Tilsett smør og puls til blandingen ligner grovt mel.
  4. 4Hell blandingen ut på en 23 x 33 cm stor bakeform og trykk den jevnt utover, slik at hele formen dekkes.
  5. 5Stek midt i ovnen i 20 til 25 minutter, eller til laget er lett gyldent.
  6. 6Mens bunnen stekes, visp i en stor bolle over dampende vann smør, ¾ kopp sukker og sitronsaft til blandingen er varm, sukkeret er helt smeltet og innarbeidet, og blandingen er lysere, ca. 5 minutter.
  7. 7Ta bollen av varmen.
  8. 8Pisk eggene med 1 ss sukker til de er lyse og skummende.
  9. 9Temperer den varme sitronblandingen inn i eggene, og hell deretter eggene tilbake i sitronblandingen under konstant visping.
  10. 10Hell sitronblandingen over den varme bunnen, sett formen tilbake i ovnen og stek i ytterligere 15 til 20 minutter, eller til kremen er stivnet og bunnen er gyllen.
  11. 11La avkjøle helt på en rist.
  12. 12Skjær i 5 cm store firkanter.