
Sitronkaker
Lær hvordan du lager perfekte lemon squares med denne enkle oppskriften. Fristende sitronkaker som passer til alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 2 kopper mel
- 2 staver usaltet smør, delt i fire
- 1/2 kopp sukker
- 1/4 teskje salt
- 1 stang usaltet smør
- 3/4 kopp pluss 1 spiseskje sukker
- 1/2 kopp ferskpresset sitronsaft
- 2 store egg, lett pisket
- Skall av 1 sitron
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 350 grader F.
- 2I en food processor, kombiner mel, sukker og salt.
- 3Tilsett smør og puls til blandingen ligner grovt mel.
- 4Hell blandingen ut på en 23 x 33 cm stor bakeform og trykk den jevnt utover, slik at hele formen dekkes.
- 5Stek midt i ovnen i 20 til 25 minutter, eller til laget er lett gyldent.
- 6Mens bunnen stekes, visp i en stor bolle over dampende vann smør, ¾ kopp sukker og sitronsaft til blandingen er varm, sukkeret er helt smeltet og innarbeidet, og blandingen er lysere, ca. 5 minutter.
- 7Ta bollen av varmen.
- 8Pisk eggene med 1 ss sukker til de er lyse og skummende.
- 9Temperer den varme sitronblandingen inn i eggene, og hell deretter eggene tilbake i sitronblandingen under konstant visping.
- 10Hell sitronblandingen over den varme bunnen, sett formen tilbake i ovnen og stek i ytterligere 15 til 20 minutter, eller til kremen er stivnet og bunnen er gyllen.
- 11La avkjøle helt på en rist.
- 12Skjær i 5 cm store firkanter.