
soppsuppe
Lær hvordan du lager en deilig soppsuppe med vår enkle oppskrift. Perfekt for kalde dager, helårssuppe med rike smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 4 spiseskjeer smør
- 680 gram sopp, tynne skiver
- 1/2 kopp tørr hvitvin
- 4 kopper kyllingkraft, se egen oppskrift
- 1/2 kopp kremfløte
- 2 spiseskjeer hakkede friske gressløk
- Salt og pepper, etter smak
Fremgangsmåte
- 1I en middels stor kjele varm opp smør over moderat høy varme til skummet legger seg. Tilsett sopp og stek under omrøring til væsken som soppene avgir, har fordampet og soppen begynner å bli brunt. Hell i vinen og kok opp i 1 minutt. Tilsett 4 kopper kraft, salt og pepper etter smak, og la det småkoke i 2 minutter. Kjør suppen jevn i en blender i porsjoner, og hell den tilbake i kjelen. Rør inn 1/2 kopp krem og la suppen småkoke i ytterligere 2 til 3 minutter. Server suppen pyntet med finhakket gressløk.