
Hjemmelaget granola
lag din egen deilige og sunne granola hjemme med denne enkle oppskriften. perfekt for en energirik frokost eller snacks.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
frokost
Ingredienser
- 6 kopper havregryn (ikke hurtiggryn)
- 1/4 kopp vegetabilsk eller rapsolje
- 4 spiseskjeer smør, smeltet, pluss litt til å smøre bakepapiret
- 1 teskje kosher-salt
- 1 kopp brunt sukker
- 1/2 kopp honning
- 1/4 kopp eplejuice
- 1/4 kopp sirup (melasse)
- 1 spiseskje vaniljeekstrakt
- 1 1/2 kopper sprø risflak, for eksempel Rice Krispies
- 1 kopp hvetegress
- 1/2 kopp finhakkede pekannøtter
- 1/2 kopp skrelte solsikkefrø
- 1/4 kopp grovhakkede mandler
- 1/4 kopp linfrø
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2I en bolle, vend havregrynene med oljen, smeltet smør og salt. Fordel blandingen jevnt på to bakepapirkledde stekebrett og rist i ovnen i 12 minutter, rør om to ganger underveis og pass på at havregrynene ikke brenner seg. Sett til side for å avkjøle litt.
- 3Reduser ovnstemperaturen til 160 grader Celsius.
- 4I en middels stor kjele, bland brunt sukker, honning, eplejuice og sirup. Rør til blandingen er jevn, og varm opp over middels varme, rør om til det nesten begynner å boble. Rør inn vaniljeekstrakt.
- 5Vend sammen de ristet havregrynene, riskrøret, hvetegress, pekannøtter, solsikkefrø, mandler og linfrø. Hell i sukkerblandingen, og rør mens du heller. Vend godt slik at det blir jevnt fordelt; det vil være klissete!
- 6Smør en bakeplate grundig eller dekk den med smurt folie. Hell blandingen over på bakeplaten, spre den ut og stek til den er gyllen, ca. 30 minutter. La den avkjøle, og bruk en gaffel til å lage klumper. Oppbevar i en krukke til bruk.