Linsesuppe med grønnkål

Linsesuppe med grønnkål

oppskrift på linse- og grønnkålssuppe som er enkel å lage, næringsrik og perfekt for kalde dager. sunn, mettende og smakfull suppe.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 spiseskje olivenolje
  • 2. 1 stor løk, hakket
  • 3. 1 spiseskje salt
  • 4. 1 kopp tørre røde linser, skylt og avrente
  • 5. 6 kopper vann
  • 6. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 7. 1 bunt collard greens – skylt, stilket og tynnhakket
  • 8. 1 spiseskje malt spisskummen
  • 9. 1 teskje malt kanel
  • 10. 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
  • 11. 1/3 kopp sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp 1 spiseskje olivenolje i en stor kjele over middels varme, og rør inn løk og salt; kok til det er mykt og gjennomsiktig, ca. 4 minutter. Rør inn linser, og kok i 1 minutt. Hell i vann, og kok opp over høy varme, skru deretter ned varmen til middels-lav, dekk til, og la det småkoke til linsene er møre, ca. 15 minutter.
  2. 22. I mellomtiden, varm opp 2 spiseskjeer olivenolje i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett collard greens, og kok til de er visnet, ca. 10 minutter. Når linsene er møre, rør inn collard greens og krydre med spisskummen, kanel og hvitløk; la det småkoke i ytterligere 10 minutter. Rør inn sitronsaft før servering.