
Dampet fisk med ingefær
oppskrift på dampet fisk med ingefær, en smakfull og sunn rett som er enkel å lage. perfekt for en rask og næringsrik middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund halibutfilet
- 1 teskje grovt havsalt eller kosher-salt
- 1 spiseskje finhakket fersk ingefær
- 3 spiseskjeer tynne skiver av grønn løk
- 1 spiseskje mørk soyasaus
- 1 spiseskje lys soyasaus
- 1 spiseskje peanøttolje
- 2 teskjeer ristet sesamolje
- 1/4 kopp lett pakket ferske korianderkvister
Fremgangsmåte
- 1Pat halibuten tørr med papirhåndklær. Gni begge sider av fileten inn med salt. Strø ingefær over toppen av fisken og plasser den i en varmebestandig keramikkform.
- 2Sett formen i en bambusdampkoker over flere centimeter med lett kokende vann, og dekk til. Damp forsiktig i 10 til 12 minutter.
- 3Hell ut vannet som har samlet seg i formen, og strø over finhakket grønn løk på fileten. Drypp begge soyasauser over fisken.
- 4Varm peanøtt- og sesamolje i en liten stekepanne over middels høy varme til de begynner å ryke. Når oljen er varm, hell forsiktig over halibutfilen. Den veldig varme oljen vil få grønn løk og vann på toppen av fisken til å sprute og sprute over hele kjøttet; vær forsiktig. Pynt med korianderkvister og server umiddelbart.