Dampet fisk med ingefær

Dampet fisk med ingefær

oppskrift på dampet fisk med ingefær, en smakfull og sunn rett som er enkel å lage. perfekt for en rask og næringsrik middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund halibutfilet
  • 1 teskje grovt havsalt eller kosher-salt
  • 1 spiseskje finhakket fersk ingefær
  • 3 spiseskjeer tynne skiver av grønn løk
  • 1 spiseskje mørk soyasaus
  • 1 spiseskje lys soyasaus
  • 1 spiseskje peanøttolje
  • 2 teskjeer ristet sesamolje
  • 1/4 kopp lett pakket ferske korianderkvister

Fremgangsmåte

  1. 1Pat halibuten tørr med papirhåndklær. Gni begge sider av fileten inn med salt. Strø ingefær over toppen av fisken og plasser den i en varmebestandig keramikkform.
  2. 2Sett formen i en bambusdampkoker over flere centimeter med lett kokende vann, og dekk til. Damp forsiktig i 10 til 12 minutter.
  3. 3Hell ut vannet som har samlet seg i formen, og strø over finhakket grønn løk på fileten. Drypp begge soyasauser over fisken.
  4. 4Varm peanøtt- og sesamolje i en liten stekepanne over middels høy varme til de begynner å ryke. Når oljen er varm, hell forsiktig over halibutfilen. Den veldig varme oljen vil få grønn løk og vann på toppen av fisken til å sprute og sprute over hele kjøttet; vær forsiktig. Pynt med korianderkvister og server umiddelbart.