Yoghurtsmarinert laksfilet (Dahi Machhali Masaledar)
Lær hvordan du lager saftige og smakfulle yoghurt-marinerte laksefileter med indiske krydder. En enkel oppskrift for en sunn og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 kopp fettfri naturell yoghurt
- 2. 1/2 spiseskje cayennepepper
- 3. 6 hvitløksfedd, finhakket
- 4. 2 (5 cm) stykker fersk ingefærrot, finhakket
- 5. 2 spiseskjeer koriander, finhakket
- 6. 1 spiseskje malt korianderfrø
- 7. 1 teskje malt spisskummen
- 8. 1 teskje salt
- 9. 1/4 teskje malt gurkemeie
- 10. 4 (170 gram) uten skinn og benfrie laksefileter
Fremgangsmåte
- 11. Bland yoghurt, cayennepepper, hvitløk, ingefær, koriander, malt koriander, spisskummen, salt og gurkemeie i en resealable plastpose. Lukk posen og bland alt godt sammen til det er jevnt fordelt. Tilsett laksen og vend den godt i marinaden; la den marinere over natten.
- 22. Forvarm ovnens grillelement. Smør en bakeplate lett.
- 33. Ta laksen ut av marinaden og rist av overflødig marinade; kast resten av marinaden. Legg laksen på den forberedte bakeplaten og grill den i den forvarmede ovnen til den flaker seg lett med en gaffel, omtrent fem til sju minutter på hver side.