
Sushiris
lær hvordan du lager perfekt sushi rice med vår enkle oppskrift. steg for steg guide til fluffy og smakfull ris for dine sushi-kreasjoner.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 4 1/2 spiseskjeer riseddik
- 3 spiseskjeer sukker
- 2 teskjeer salt
- 3 kopper kortkornet ris, vasket
- 3 1/4 kopper vann
- 3 tommers terning av stor tare (konbu), valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Bland eddik, sukker og salt i en liten kjele og varm opp bare til sukkeret er løst opp. Fjern fra varmen og hell eddikblandingen i en bolle for å avkjøle. Sett til side.
- 2Legg risen i en tykkbunnet gryte, og tilsett vann og tare. Dekk til og varm opp over middels høy varme til det begynner å koke. Fjern taren og dekk til igjen. Etter 30 sekunder, senk varmen og la det småkoke i 12 til 13 minutter, eller til alt vannet er absorbert.
- 3Slå av varmen og la risen stå, dekket, i 10 til 15 minutter. Hell risen over i en bred, lav treskål. Bruk en flat tresleiv eller rispaddle til å spre den varme risen i et tynt lag. Vend risen med horisontale skjærebevegelser for å forhindre at kornene skilles eller blir most. Mens du vender, dryss eddikblandingen over risen. Mens du luftiger risen, avkjøl den raskt med en håndvifte. Vendingen og viften vil ta omtrent 10 minutter. For enkel håndtering, bruk ris med eddik før den blir kald. Dekk skålen med et fuktig klede for å holde den varm.