
AVOCADO-BLÅBÆRMUFFINS (Sponset)
oppskrift på deilige avocado-blueberry muffins som er perfekte som frokost eller snacks. enkel å lage og sunn. prøv dem i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
frokost
Ingredienser
- 2 kopper hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1/2 ts natron
- 1/2 ts salt
- 1 moden, fersk California-avocado, uten stein og skrelt
- 3/4 kopp sukker
- 1 egg
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 1 kopp naturell yoghurt
- 170 g (1 1/4 kopp) ferske Naturipe® blåbær
- Streuseltopping (oppskrift følger)
- 1/4 kopp mel
- 1/3 kopp sukker
- 3 ss smør, myknet
- 1 ts kanel
Fremgangsmåte
- 1Streusel-topping:
- 2Visp sammen mel, sukker og kanel. Tilsett smør, og bland inn ved å bruke fingrene til å gni smøret inn i de tørre ingrediensene. Sett til side.
- 3Muffins:
- 4Forvarm ovnen til 190°C (375°F). Kle en muffinsform med 12 papirformer.
- 5I en middels stor bolle, bland sammen mel, bakepulver, natron og salt.
- 6Ha avocado i en kjøkkenmaskin og kjør til det er nesten glatt. Tilsett sukker og kjør til det er godt blandet.
- 7Tilsett egget og kjør til det er helt innarbeidet. Tilsett vanilje og yoghurt, og bland godt.
- 8Sikt melet i en sikt og sikt halvparten av melet i røren, og bland til det akkurat er kombinert. Sikt inn resten av melet og bland forsiktig til det er akkurat blandet. Vend forsiktig inn blåbærene.
- 9Bruk en skje eller iskremkule til å fordele røren i de 12 formene. Strø streusel-toppingen over røren i hver form, og fordel jevnt.
- 10Stek i 25–30 minutter, eller til en trepinne kommer ut ren. La muffinsene avkjøle i formen på en rist i 5 minutter før de tas ut.
- 11Server varme eller romtempererte.
- 12Serveringsforslag: Server varme med litt smør eller din favorittsyltetøy.