
Nonesuch Peisovn
oppskriften på nonesuch poele er perfekt for de som ønsker en smakfull og enkel rett. utforsk denne spennende retten og lær hvordan du lager den hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 teskjeer lett olivenolje, delt
- 1 kopp hakket søt løk
- 1 spiseskje finhakket ingefærrot
- 1 rutebete, kuttet i 1-tommers terninger (1 kopp)
- 1 pastinakk, kuttet i 1-tommers terninger (1/2 kopp)
- 2 gulrøtter, kuttet i 1-tommers terninger (1 kopp)
- 1/2 søtpotet, kuttet i 1-tommers terninger (1/2 kopp)
- 1 stilk selleri, kuttet i 1-tommers terninger (1/2 kopp)
- 2 kopper lavsalt grønnsaks- eller kyllingkraft
- 225 gram lavfett, ekstra fast tofu, kuttet i 1-tommers terninger (eller erstatt med 225 gram kyllingbryst, kalkunbryst, svinefilet, struts, bison eller annet magert kjøtt)
- 1 kvist fersk rosmarin, 10 cm lang
- 16 snøerter, fjernet tråder
- 8 cherrytomater
- 1/4 teskje salt
- 1/4 teskje nykvernet svart pepper
- 1 spiseskje arrowroot, utblandet i 2 spiseskjeer vann
- 2 spiseskjeer finhakkede grønne løk-topper
- 2 spiseskjeer ferskrevet parmesanost
- Cayennepepper, etter smak
Fremgangsmåte
- 1Varm opp 2 teskjeer olje i en 25 cm stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett løk og ingefær og stek lett til de er akkurat blitt brune, ca. 3 minutter. Ha i rosenkål, pastinakk, gulrøtter og søtpotet, og fortsett å koke i ytterligere 4 minutter. Rør inn selleri, kraft, tofu og rosmarin. Dekk til og la det småkoke på lav til middels varme i 10 minutter, eller til grønnsakene er møre. Hvis du bruker kjøtt i stedet for tofu, stek det lett i en separat panne på lav til middels varme med den resterende teskjeen olje til det er gjennomstekt. Det tar omtrent like lang tid som grønnsakene. Tilsett sukkererter og tomater, og kok i 2 minutter. Krydre med salt og pepper. Ta pannen av varmen, rør inn arrowroot-jevningen og sett den tilbake på varmen for å tykne. Server grønnsakene i en haug på to oppvarmede tallerkener. Legg det kokte kjøttet (hvis du bruker det) oppå. Skje de tyknede saftene over retten og dryss godt med hakket løk, parmesanost og cayennepepper.
- 2Per porsjon med tofu: 381 kalorier, 10 g fett, 3 g mettet fett, 7 prosent av kaloriene fra mettet fett, 57 g karbohydrater, 11 g fiber, 739 mg natrium
- 3Per porsjon med skinnfri kyllingbryst: 483 kalorier, 13 g fett, 3 g mettet fett, 6 prosent av kaloriene fra mettet fett, 11 g fiber, 739 mg natrium