
Sjokolade-silke Napoleon med vaniljeanglaise og karamelliserte pekannøtter
Lær hvordan du lager en luksuriøs sjokoladesilke napoleon med kremet vanilje anglaise og sprø karamelliserte pekannøtter. Perfekt dessert for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 4 ark med filodeig
- 8 spiseskjeer mykt smør
- 1/2 kopp sukker
- 1/2 kopp finhakkede pekannøtter
- Sjokoladesilke, oppskrift følger
- Vaniljeanglaise, oppskrift følger
- Karamelliserte pekannøtter, oppskrift følger
- 2 kopper melk
- 2 kopper kremfløte
- 14 unser sukker, delt
- 1 pund (58 prosent kakao) sjokolade, finhakket
- 8 eggeplommer
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- En klype salt
- 4 spiseskjeer kakaopulver
- 14 unser usaltet smør, romtemperert
- 1 kopp melk
- 1 kopp kremfløte
- 1/2 vaniljestang, delt
- 1/2 kopp sukker
- 4 store eggeplommer
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 375 grader Fahrenheit. Legg to ark med filodeig på en flat overflate og pensle hver med 2 spiseskjeer smør. Strø 2 spiseskjeer sukker over hver. Legg en ny ark med filodeig oppå, pensle med smør, og strø hver med 2 spiseskjeer sukker og 4 spiseskjeer pekannøtter.
- 2Kutt ut 6 trekanter (5 tommer) fra hvert ark og plasser dem på et bakepapirkledd stekebrett. Legg et nytt ark med bakepapir oppå trekantene, og topp med et annet stekebrett. Stek til de er gyldne. Ta ut av ovnen og avkjøl på en avkjølingsrist.
- 3Når filodeigen er avkjølt, lag 4 napoleons (3 lag) ved å starte med et lag filodeig, deretter et lag med sjokoladesilke, så et nytt lag filodeig, og avslutte med et lag filodeig. Skje litt vaniljeanglaise på en stor desserttallerken. Plasser napoleon på toppen og pynt med karamelliserte pekannøtter.
- 4Forvarm ovnen til 300 grader Fahrenheit. Kok opp melk og fløte med halvparten av sukkeret.
- 5Ha sjokoladen i en stor bolle og hell den varme melkeblandingen over. La stå i 1 minutt, og visp deretter til glatt.
- 6Visp sammen eggeplommer, resten av sukkeret, vanilje og salt. Sikt inn kakaopulveret og visp til glatt. Bland melkeblandingen med eggeplommene, og visp inn smøret. Sil gjennom en finmasket sikt.
- 7Hell blandingen i et halvt stekebrett og stek, dekket med aluminiumsfolie, til den akkurat har stivnet. Avkjøl i kjøleskap. Kutt i 8 trekanter (5 tommer).
- 8Varm opp melk, fløte og vaniljebønne i en middels stor kjele. Visp sammen sukker og egg til "båndstadiet". Rør sakte inn den varme melken, og hell blandingen tilbake i kjelen. Kok på lav varme til blandingen dekker baken av en skje.
- 9Sil blandingen over i en bolle som er satt i en større bolle med isvann, og rør til den er avkjølt.
- 10Karamelliserte pekannøtter: 1 kopp sukker, 1/4 kopp vann, 8 hele pekannøtter, 1 pund smør i sin innpakning.
- 11Ha sukker og vann i en liten kjele og kok til blandingen når hard crack-stadiet (300 grader Fahrenheit) på et sukkermåletermeter.
- 12Tre pekannøttene på en trespyd og dypp dem i karamellen. Plasser spydet med pekannøttene i smøret, og la karamellen dryppe ned på en tallerken. La karamellen stivne, og klipp av med saks, slik at det henger en 2,5 cm lang bit av karamell fra pekannøtten.