Druer- og ruccolasalat

Druer- og ruccolasalat

oppskrift på en enkel og frisk grape og arugula salat, perfekt som forrett eller lett måltid. sunn og smakfull for alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/4 teskje svart pepper, malt
  • 1 middels stor rød løk, skrelt og skåret i halvmåner
  • 3 spiseskjeer balsamicoeddik
  • 1/3 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 1/2 teskje salt
  • 1 spiseskje ekstra virgin olivenolje
  • 1 fedd hvitløk, fersk finhakket
  • 4 skiver rustikt brød
  • 4 kopper ruccola, vasket og tørket
  • 1 fennikelfrø, kjernet og tynne skiver
  • 1/2 kopp ovnsristede røde paprika, i ¼ tommers strimler
  • 1/4 kopp pinjekjerner, ristet
  • 1/4 kopp parmesanost, skåret i tynne skiver eller revet
  • 1 1/2 kopper grønne eller røde druer uten kjerne, plukket fra stilken og skylt

Fremgangsmåte

  1. 1Visp sammen dressingsingredienser i en liten bolle.
  2. 2Legg rødløk i en ildfast form dekket med aluminiumsfolie. Drypp over 2 ss ferdiglaget dressing og vend godt. Dekk til tett med folie og stek på 175 grader (350°F) i 30 minutter. Ta ut av ovnen og la avkjøle.
  3. 3Bland 1 ss olivenolje med knust hvitløk. Pensle på brødskivene. Grill eller stek brødet i ovn under grillen i 1-2 minutter på hver side til det er lett ristet. Kutt brødet i strimler ca. 1/2 tomme brede.
  4. 4Legg brød, ovnsbakt løk, ruccola, fennikel, paprika, pinjekjerner og druer i en stor bolle og vend med resten av vinaigretten. Strø over parmesan og server.