
Søtpotetnachos
Lær hvordan du lager deilige søtpotet nachos med enkle ingredienser. Perfekt som forrett eller snacks for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 søtpoteter, vasket og skåret i skiver på 1/4 tomme
- 4 spiseskjeer vegetabilsk olje
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 1/2 pund spansk chorizo, i terninger
- 1 moden avokado, delt i to, fjernet steinen og skrelt
- 1 liten løk, delt i fire
- Saften av 2 lime (ca. 1/3 kopp)
- 2 serranoskiver, med ribber og frø fjernet
- 1 kopp ferske korianderblader, pluss mer til pynt
- 2 kopper revet Monterey Jack-ost
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 450 grader F. Vend søtpotet-skivene i 3 spiseskjeer olje og krydre med salt og pepper. Legg skivene i ett lag på to bakepapirkledde stekebrett og stek til de er brune og begynner å bli sprø, 20 til 25 minutter, snu skivene halvveis gjennom steketiden.
- 2I mellomtiden, i en middels non-stick stekepanne over middels høy varme, kok chorizoen i den resterende spiseskjeen olje til den er brunet, 3 til 5 minutter. Overfør til en tallerken med papirhuke for å renne av.
- 3Ha avocado, løk, limesaft, serrano og koriander i en food processor og puls til det er glatt. Krydre med salt og pepper, og puls et par ganger til.
- 4Topp søtpotet-skivene med chorizo og revet ost; sett tilbake i ovnen for å smelte osten. Server med avocado-salsa og pynt med korianderblader.