Thailandsk kyllingpizza

Thailandsk kyllingpizza

Lær hvordan du lager en deilig thai chicken pizza hjemme. En enkel oppskrift med autentiske smaker, perfekt for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 ss fersk koriander, hakket
  • 1/2 kopp peanøttsmør
  • 1/2 kopp hoisinsaus
  • 1 ss honning
  • 2 ts rødvinseddik
  • 2 ts finhakket ingefær
  • 2 ss ristet sesamolje
  • 1 ts vietnamesisk chilisaus (eller tørkede chiliflak)
  • 1 ss østerssaus
  • 2 ss vann
  • 1 ss olivenolje
  • 280 gram kyllingbryst uten skinn og ben, skåret i 2 cm terninger
  • 1 ferdigkjøpt pizzadeig
  • maismel, semule eller mel til håndtering
  • 2 kopper revet mozzarellaost
  • 4 vårløk, skåret diagonalt i tynne skiver
  • 1/2 kopp hvite bønnespirer
  • 1/4 kopp revet gulrot
  • 2 ss hakkede, riste peanøtter

Fremgangsmåte

  1. 1For å lage krydret peanøttsaus: Bland sausings ingredients i en liten kjele over middels varme. Kok opp sausen. La den småkoke i ett minutt. Del sausen i 2 porsjoner til bruk på kylling og pizza. Sett til side.
  2. 2For å lage thai-kylling: Kok kyllingen i olivenolje over middels høy varme, rør om, til den akkurat er kokt, 5 til 6 minutter. Ikke overkok. Sett til side i kjøleskapet til den er gjennomkjølt. Når den er avkjølt, dekk kyllingen med 1/4 kopp krydret peanøttsaus. Sett til side i kjøleskapet.
  3. 3For å lage pizzaen: Plasser pizzasteinen i midten av ovnen og forvarm til 500 grader i 1 time før du steker pizzaene. Bruk en stor skje til å fordele 1/4 kopp krydret peanøttsaus jevnt over overflaten av den forberedte deigen innenfor kanten. Dekk sausen med 3/4 kopp revet mozzarella. Fordel halvparten av kyllingbitene jevnt over osten, etterfulgt av halvparten av de grønne løkene, bønnespirene og gulrøttene, henholdsvis. Strø ytterligere 1/4 kopp mozzarella over de andre toppingene, og topp pizzaen med 1 spiseskje hakkede ristede peanøtter. Overfør pizzaen til ovnen. Stek til skorpen er sprø og gyllen, og osten i midten er boblende, 9 til 10 minutter. Når den er gjennomkokt, fjern forsiktig pizzaen fra ovnen. Strø over 1 spiseskje hakket frisk koriander. Skjær opp og server. Gjenta med resten av ingrediensene for en andre pizza. (De to pizzaene kan forberedes samtidig hvis du er forsiktig med å plassere pizzaene i motsatte hjørner av pizzasteinen.)