Stekt laks med kål- og eplesalat

Stekt laks med kål- og eplesalat

Lær hvordan du lager en smakfull og enkel pan-seared laks med frisk grønnkål og eplesalat. Perfekt for en sunn og velsmakende middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Fire 5-unse center-cut laksefileter (ca. 2,5 cm tykke)
  • 3 ss fersk sitronsaft
  • 3 ss olivenolje
  • Kosher-salt
  • 1 buntkål, stilker fjernet, blader svært tynne skåret (ca. 6 kopper)
  • 1/4 kopp dadler
  • 1 Honeycrisp eple
  • 1/4 kopp finrevet pecorino
  • 3 ss ristet, skårede mandler
  • Nykvernet svart pepper
  • 4 fullkornsbrødskiver

Fremgangsmåte

  1. 1Ta laksen ut av kjøleskapet og la den bli romtemperert i 10 minutter før koking.
  2. 2I mellomtiden, visp sammen sitronsaften, 2 spiseskjeer av olivenoljen og 1/4 teskje salt i en stor bolle. Tilsett grønnkålen, vend godt slik at den blir dekket av dressingen, og la den stå i 10 minutter.
  3. 3Mens grønnkålen står, skjær dadlene i tynne skiver og eplet i matchstikker. Tilsett dadler, epler, ost og mandler i grønnkålen. Krydre med pepper, vend godt og sett til side.
  4. 4Strø laksen med 1/2 teskje salt og litt pepper. Varm opp den resterende spiseskjeen med olje i en stor non-stick panne over middels lav varme. Øk varmen til middels høy. Legg laksen med skinnsiden ned i pannen. Stek til den er gyllenbrun på den ene siden, ca. 4 minutter. Snu fisken med en stekespade og stek videre til den føles fast når du trykker på den, ca. 3 minutter til.
  5. 5Fordel laksen, salaten og rundstykkene jevnt på fire tallerkener.