
Stekt laks med kål- og eplesalat
Lær hvordan du lager en smakfull og enkel pan-seared laks med frisk grønnkål og eplesalat. Perfekt for en sunn og velsmakende middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Fire 5-unse center-cut laksefileter (ca. 2,5 cm tykke)
- 3 ss fersk sitronsaft
- 3 ss olivenolje
- Kosher-salt
- 1 buntkål, stilker fjernet, blader svært tynne skåret (ca. 6 kopper)
- 1/4 kopp dadler
- 1 Honeycrisp eple
- 1/4 kopp finrevet pecorino
- 3 ss ristet, skårede mandler
- Nykvernet svart pepper
- 4 fullkornsbrødskiver
Fremgangsmåte
- 1Ta laksen ut av kjøleskapet og la den bli romtemperert i 10 minutter før koking.
- 2I mellomtiden, visp sammen sitronsaften, 2 spiseskjeer av olivenoljen og 1/4 teskje salt i en stor bolle. Tilsett grønnkålen, vend godt slik at den blir dekket av dressingen, og la den stå i 10 minutter.
- 3Mens grønnkålen står, skjær dadlene i tynne skiver og eplet i matchstikker. Tilsett dadler, epler, ost og mandler i grønnkålen. Krydre med pepper, vend godt og sett til side.
- 4Strø laksen med 1/2 teskje salt og litt pepper. Varm opp den resterende spiseskjeen med olje i en stor non-stick panne over middels lav varme. Øk varmen til middels høy. Legg laksen med skinnsiden ned i pannen. Stek til den er gyllenbrun på den ene siden, ca. 4 minutter. Snu fisken med en stekespade og stek videre til den føles fast når du trykker på den, ca. 3 minutter til.
- 5Fordel laksen, salaten og rundstykkene jevnt på fire tallerkener.