Asiatisk nudelsalat

Asiatisk nudelsalat

Lær hvordan du lager en enkel og frisk asian noodle salad. Perfekt for sommermåltider med rike smaker og sprø grønnsaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 8 unser tynn spaghetti
  • Én 8-unse pose med julienne- eller finhakkede gulrøtter (ca. 1 ½ kopp)
  • Én 6-unse pose med baby-søte paprika, frø fjernet og skåret i tynne ringer (ca. 1 kopp)
  • Én 4-unse pose med bønnespirer (ca. 1 kopp)
  • 3 engelske agurker, delt i to, frø fjernet og skåret i skiver
  • 3 vårløk, skåret i skiver
  • Opp til 1 bunt fersk koriander, hakket
  • ½ hode eller mer napa-kål, skåret i skiver
  • ½ hode eller mer lilla kål, skåret i skiver
  • ½ bunt grønnkål, blader revet av stilkene og skåret i strimler
  • 2 kopper peanøtter, hakket
  • ½ kopp olivenolje
  • ⅓ kopp soyasaus med lavt natriuminnhold
  • ¼ kopp østerssaus
  • ¼ kopp risvinseddik
  • ¼ kopp brunt sukker
  • 3 ss hakket fersk ingefær
  • 2 ss sesamolje
  • 2 til 3 hvitløksfedd, hakket

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Til salaten: Kok opp en kjele med vann. Kok spaghetti til al dente i henhold til pakkens anvisninger. Sil av, skyll med kaldt vann og la det avkjøle.
  3. 3Bland sammen den kokte spaghetti, gulrøtter, paprika, bønnespirer, agurk, vårløk, koriander, napa-kål, lilla kål og grønnkål. Tilsett peanøtter og vend det hele godt sammen.
  4. 4Til dressingen: Visp sammen olivenolje, soyasaus, østerssaus, risvinseddik, brunt sukker, ingefær, sesamolje og hvitløk i en middels stor bolle.
  5. 5Hell dressingen over salaten og bland godt med tang eller hendene. Hvis salaten virker litt tørr, kan du blande inn litt mer av de våte ingrediensene i dressingen og helle det over. Det er en veldig organisk prosess.
  6. 6Overfør salaten til et stort fat og server.