
Asiatisk nudelsalat
Lær hvordan du lager en enkel og frisk asian noodle salad. Perfekt for sommermåltider med rike smaker og sprø grønnsaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 8 unser tynn spaghetti
- Én 8-unse pose med julienne- eller finhakkede gulrøtter (ca. 1 ½ kopp)
- Én 6-unse pose med baby-søte paprika, frø fjernet og skåret i tynne ringer (ca. 1 kopp)
- Én 4-unse pose med bønnespirer (ca. 1 kopp)
- 3 engelske agurker, delt i to, frø fjernet og skåret i skiver
- 3 vårløk, skåret i skiver
- Opp til 1 bunt fersk koriander, hakket
- ½ hode eller mer napa-kål, skåret i skiver
- ½ hode eller mer lilla kål, skåret i skiver
- ½ bunt grønnkål, blader revet av stilkene og skåret i strimler
- 2 kopper peanøtter, hakket
- ½ kopp olivenolje
- ⅓ kopp soyasaus med lavt natriuminnhold
- ¼ kopp østerssaus
- ¼ kopp risvinseddik
- ¼ kopp brunt sukker
- 3 ss hakket fersk ingefær
- 2 ss sesamolje
- 2 til 3 hvitløksfedd, hakket
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Til salaten: Kok opp en kjele med vann. Kok spaghetti til al dente i henhold til pakkens anvisninger. Sil av, skyll med kaldt vann og la det avkjøle.
- 3Bland sammen den kokte spaghetti, gulrøtter, paprika, bønnespirer, agurk, vårløk, koriander, napa-kål, lilla kål og grønnkål. Tilsett peanøtter og vend det hele godt sammen.
- 4Til dressingen: Visp sammen olivenolje, soyasaus, østerssaus, risvinseddik, brunt sukker, ingefær, sesamolje og hvitløk i en middels stor bolle.
- 5Hell dressingen over salaten og bland godt med tang eller hendene. Hvis salaten virker litt tørr, kan du blande inn litt mer av de våte ingrediensene i dressingen og helle det over. Det er en veldig organisk prosess.
- 6Overfør salaten til et stort fat og server.