Oppskrift på Southwestern Benedict

Oppskrift på Southwestern Benedict

Lær hvordan du lager southwestern benedict, en smakfull variant av egg benedict med krydrede ingredienser. Perfekt for en smakfull brunch.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 5 mellomstore røde poteter, skrelt og i medium terninger
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • 3 spiseskjeer naturlig allround-krydder
  • 2 mellomstore grønne paprika, i medium terninger
  • Salt
  • 450 gram mexicansk chorizo eller en myk, krydret italiensk pølse
  • 1 teskje hvit eddik
  • 8 egg
  • 4 engelske muffins, delt i to og ristet
  • 8 tomatskiver
  • 225 gram usaltet smør
  • 3 eggeplommer
  • 1/4 teskje cayennepepper
  • 1/4 teskje chilipulver
  • Sitronsaft
  • Salt
  • 1/4 teskje nykvernet svart pepper
  • 1/3 kopp varmt vann

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 2Sørg for at alle ingrediensene er romtempererte før du begynner. I en stor bolle legger du potetene, olivenoljen, allround-krydderet og grønn paprika. Bland godt til alle ingrediensene er godt kombinert, og tilsett deretter salt etter smak. Overfør potetene til en bakeplate og sett dem i den forvarmede ovnen i ca. 20 minutter, eller til potetene er møre. Sett til side.
  3. 3Mens potetene er i ovnen, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett den meksikanske chorizoen og stek til den skiller seg og har en smuldrende konsistens, ca. 8 minutter. Sett til side.
  4. 4Sett en rustfri stålbolle over en kjele med lett småkokende vann. Bollen skal passe i kjelen, men nesten berøre vannet. Legg smøret i bollen og visp til det er smeltet. Tilsett eggeplommene, én om gangen, og visp til hver er godt innarbeidet. Tilsett cayennepepper, chilipulver, sitronsaft, salt og pepper etter smak. Tilsett noen dråper vann for å justere konsistensen, og sett deretter sausen til side, uten varme.
  5. 5For å posjere eggene, bruk den samme kjelen med småkokende vann og tilsett en teskje hvitvinseddik. Knekk eggene forsiktig og legg ett og ett egg i vannet, ca. 50 sekunder til 1 minutt.
  6. 6Når eggene er posjert, er du klar til å servere. Legg to halvdeler av engelskmuffins på en tallerken, og legg deretter lagvis følgende ingredienser: chorizo, ovnsbakte poteter, skivet tomat og posjerte egg. Topp hvert egg med hollandaise-saus og server.
  7. 7Denne oppskriften er levert av profesjonelle kokker og er nedskalert fra en storoppskrift fra en restaurant. Food Network Kitchens' kokker har ikke testet denne oppskriften i de angitte proporsjonene, og vi kan derfor ikke gi noen garanti for resultatet.