Salt karamell panna cotta

Salt karamell panna cotta

oppskrift på salty caramel panna cotta, en deilig dessert med en perfekt balanse mellom søtt og salt. enkel å lage for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 8 unser kremfløte
  • 8 unser hakket melkesjokolade
  • 1 kopp kremfløte
  • 1 kopp sukker
  • Fleur de sel
  • 3/4 kopp pluss 1 kopp melk
  • 1 spiseskje gelatinpulver
  • 2 kopper kremfløte
  • Saltede peanøtter
  • Karamellisert popcorn, oppskrift følger
  • Pisket krem
  • Melkesjokoladekrønsj
  • 75 gram glukose
  • 75 gram sukker
  • 50 gram smør
  • 1/4 teskje salt
  • 1/4 teskje natron
  • Popcorn

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2For ganachen: Kok opp fløten i en kjele over middels høy varme. Hell fløten over melkesjokoladen i en bolle og visp til sjokoladen er smeltet. Hell en øse med ganache i bunnen av 8 doble rocksglass. Sett glassene i kjøleskapet og la dem avkjøle mens du lager karamellsausen og panna cotta.
  3. 3For karamellsausen: Kok opp fløten i en kjele over middels høy varme. Ha sukkeret i en separat kjele. Tilsett en klype fleur de sel i sukkeret. Varm opp sukkeret over middels høy varme til det begynner å bli karamellfarget, ca. 6 til 10 minutter. Tilsett sakte fløten i den mørke karamellsausen og visp sammen. La den avkjøle.
  4. 4For panna cotta: Hell ¾ kopp melk i en bolle. Strø gelatinpulveret over melken. Varm opp den resterende koppen melk og fløten i en kjele over middels høy varme og la det småkoke lett. Hell melk og fløte blandingen over gelatinpulveret og visp til det er oppløst. Hell den salte karamellsausen i blandingen, og visp mens du heller. Fordel jevnt i doble rocksglass over ganachen. Sett i kjøleskapet i 2 til 3 timer.
  5. 5Når panna cottaen er avkjølt, pynt med saltede peanøtter, karamelliserte popcorn, pisket krem eller sjokoladespon.
  6. 6Lag en tørr karamell med glukose og sukker. Varm til den er lys karamellfarget. Tilsett smøret og bland til det er smeltet. Ha i salt og natron, og bland til det er godt innarbeidet. Tilsett popcorn og vend godt slik at det blir jevnt dekket. Hell det på en silikonmatte for å avkjøle.