
Salt karamell panna cotta
oppskrift på salty caramel panna cotta, en deilig dessert med en perfekt balanse mellom søtt og salt. enkel å lage for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 8 unser kremfløte
- 8 unser hakket melkesjokolade
- 1 kopp kremfløte
- 1 kopp sukker
- Fleur de sel
- 3/4 kopp pluss 1 kopp melk
- 1 spiseskje gelatinpulver
- 2 kopper kremfløte
- Saltede peanøtter
- Karamellisert popcorn, oppskrift følger
- Pisket krem
- Melkesjokoladekrønsj
- 75 gram glukose
- 75 gram sukker
- 50 gram smør
- 1/4 teskje salt
- 1/4 teskje natron
- Popcorn
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2For ganachen: Kok opp fløten i en kjele over middels høy varme. Hell fløten over melkesjokoladen i en bolle og visp til sjokoladen er smeltet. Hell en øse med ganache i bunnen av 8 doble rocksglass. Sett glassene i kjøleskapet og la dem avkjøle mens du lager karamellsausen og panna cotta.
- 3For karamellsausen: Kok opp fløten i en kjele over middels høy varme. Ha sukkeret i en separat kjele. Tilsett en klype fleur de sel i sukkeret. Varm opp sukkeret over middels høy varme til det begynner å bli karamellfarget, ca. 6 til 10 minutter. Tilsett sakte fløten i den mørke karamellsausen og visp sammen. La den avkjøle.
- 4For panna cotta: Hell ¾ kopp melk i en bolle. Strø gelatinpulveret over melken. Varm opp den resterende koppen melk og fløten i en kjele over middels høy varme og la det småkoke lett. Hell melk og fløte blandingen over gelatinpulveret og visp til det er oppløst. Hell den salte karamellsausen i blandingen, og visp mens du heller. Fordel jevnt i doble rocksglass over ganachen. Sett i kjøleskapet i 2 til 3 timer.
- 5Når panna cottaen er avkjølt, pynt med saltede peanøtter, karamelliserte popcorn, pisket krem eller sjokoladespon.
- 6Lag en tørr karamell med glukose og sukker. Varm til den er lys karamellfarget. Tilsett smøret og bland til det er smeltet. Ha i salt og natron, og bland til det er godt innarbeidet. Tilsett popcorn og vend godt slik at det blir jevnt dekket. Hell det på en silikonmatte for å avkjøle.