Torsk med fennikel, dill og tomat

Torsk med fennikel, dill og tomat

Lær hvordan du lager en smakfull torsk med fennikel, dill og tomat. Perfekt for en lett og sunn hovedrett. Enkel å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 porsjoner torskefilet (8 unser)
  • 2 båter sitron
  • Salt
  • 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje, 2 sving med pannen
  • 1 fennikelknoll, delt i fire, kjernen fjernet, tynne skiver
  • 1 lite til middels stort gult løk, tynne skiver
  • 1/2 kopp tørr hvitvin
  • 1 kopp kyllingkraft
  • 1 (15 unser) boks hakkede tomater, drenert
  • Svart pepper
  • Noen store kvister, hele, pluss 2 spiseskjeer hakket dill

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  3. 3Skyll fisken og press sitronsaft over den. Krydre fisken med litt salt og sett til side.
  4. 4Varm opp en stor ovnsfast panne på middels varme. Tilsett ekstra virgin olivenolje, fennikel og løk, og krydre med salt. Surr fennikel og løk i 7 til 8 minutter, deretter tilsett hvitvin og la det koke inn i ett minutt, før du tilsetter buljong.
  5. 5Ha i tomater og krydre med salt og pepper. Legg fisken i pannen og øs saften over torskestykkene. Legg noen kvister dill i buljongen, og sett pannen i den varme ovnen for å koke.
  6. 6La det koke i 12 minutter, til fisken er ugjennomsiktig.
  7. 7For å servere, anrett torsken på tallerkenen, topp med grønnsaker og hakket frisk dill.