
Torsk med fennikel, dill og tomat
Lær hvordan du lager en smakfull torsk med fennikel, dill og tomat. Perfekt for en lett og sunn hovedrett. Enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 porsjoner torskefilet (8 unser)
- 2 båter sitron
- Salt
- 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje, 2 sving med pannen
- 1 fennikelknoll, delt i fire, kjernen fjernet, tynne skiver
- 1 lite til middels stort gult løk, tynne skiver
- 1/2 kopp tørr hvitvin
- 1 kopp kyllingkraft
- 1 (15 unser) boks hakkede tomater, drenert
- Svart pepper
- Noen store kvister, hele, pluss 2 spiseskjeer hakket dill
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 3Skyll fisken og press sitronsaft over den. Krydre fisken med litt salt og sett til side.
- 4Varm opp en stor ovnsfast panne på middels varme. Tilsett ekstra virgin olivenolje, fennikel og løk, og krydre med salt. Surr fennikel og løk i 7 til 8 minutter, deretter tilsett hvitvin og la det koke inn i ett minutt, før du tilsetter buljong.
- 5Ha i tomater og krydre med salt og pepper. Legg fisken i pannen og øs saften over torskestykkene. Legg noen kvister dill i buljongen, og sett pannen i den varme ovnen for å koke.
- 6La det koke i 12 minutter, til fisken er ugjennomsiktig.
- 7For å servere, anrett torsken på tallerkenen, topp med grønnsaker og hakket frisk dill.