Sitron- og dillmarinerte reker
oppskrift på lemon-dill shrimp – en frisk og smakfull rett med sitron og dill. Perfekt for en lett middag eller forrett. Enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/2 pund medium-store reker, skrellet, renset og tørket med et kjøkkenpapir
- Koshersalt og nykvernet pepper
- 4 teskjeer usaltet smør
- 1 teskje finrevet sitronskall
- 2 spiseskjeer ferskpresset sitronsaft
- 1 spiseskje finhakket frisk dill
Fremgangsmåte
- 1Del rekene mellom to 20 eller 23 centimeter store paiformer og tørk dem grundig med et kjøkkenpapir. Legg rekene slik at de ligger flatt og jevnt fordelt i formene.
- 2Varm opp to store stekepanner over middels varme. Krydre rekene med salt og pepper; tilsett en teskje smør i den ene pannen og skru opp varmen til høy. Når skummet har lagt seg, snu pannen med rekene opp ned over stekepannen slik at rekene faller ned i pannen samtidig. Gjenta med den andre rekepannen. Kok rekene uten å røre dem, til de blir gyldne på undersiden, ca. 2 minutter. Tilsett en resterende teskje smør i hver panne og slå av varmen. Vend rekene med tang og kok i ett minutt i den varme pannen. Tilsett halvparten av sitrzesten, saften og dill i hver panne, og rist pannen forsiktig for å blande.
- 3Fordel rekene på 4 tallerkener eller legg dem på et fat. Server varme eller romtempererte.