Sitron- og dillmarinerte reker

Sitron- og dillmarinerte reker

oppskrift på lemon-dill shrimp – en frisk og smakfull rett med sitron og dill. Perfekt for en lett middag eller forrett. Enkel å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/2 pund medium-store reker, skrellet, renset og tørket med et kjøkkenpapir
  • Koshersalt og nykvernet pepper
  • 4 teskjeer usaltet smør
  • 1 teskje finrevet sitronskall
  • 2 spiseskjeer ferskpresset sitronsaft
  • 1 spiseskje finhakket frisk dill

Fremgangsmåte

  1. 1Del rekene mellom to 20 eller 23 centimeter store paiformer og tørk dem grundig med et kjøkkenpapir. Legg rekene slik at de ligger flatt og jevnt fordelt i formene.
  2. 2Varm opp to store stekepanner over middels varme. Krydre rekene med salt og pepper; tilsett en teskje smør i den ene pannen og skru opp varmen til høy. Når skummet har lagt seg, snu pannen med rekene opp ned over stekepannen slik at rekene faller ned i pannen samtidig. Gjenta med den andre rekepannen. Kok rekene uten å røre dem, til de blir gyldne på undersiden, ca. 2 minutter. Tilsett en resterende teskje smør i hver panne og slå av varmen. Vend rekene med tang og kok i ett minutt i den varme pannen. Tilsett halvparten av sitrzesten, saften og dill i hver panne, og rist pannen forsiktig for å blande.
  3. 3Fordel rekene på 4 tallerkener eller legg dem på et fat. Server varme eller romtempererte.