
Sorghum-karamelliserte epler
lær hvordan du lager deilige sorghum caramel apples med denne enkle oppskriften. perfekt som dessert eller snacks for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 2 kopper pakket brunt sukker
- 1 kopp sorghumsirup
- 1/2 kopp (1 stang) smør
- Én 14-unse boks søtet kondensert melk
- 8 Honeycrisp- eller Pink Lady- epler (alle epler går bra, men jeg liker disse best)
- 4 kopper grovhakket popcorn
- 2 kopper hakkede brente peanøtter (brente peanøtter er peanøtter som er brent på bare én side i en stekepanne)
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Spesialutstyr: 8 håndverksstaver eller korte, tykke spyd.
- 3Fyll et glass med isvann og sett til side.
- 4Bland brunt sukker, sorghum og smør i en kjele, og varm opp på middels varme til smøret smelter, ca. 3 til 5 minutter.
- 5Rør inn den søte kondenserte melken, og la det småkoke. Kok i omtrent 1 minutt.
- 6Skru ned varmen og fortsett å koke under konstant omrøring til en myk ball dannes når karamellen dyppes i isvannet, eller til temperaturen viser 240 grader Fahrenheit på et sukkermåler, ca. 20 minutter.
- 7La blandingen stå i 5 minutter før du dypper eplene.
- 8Stikk et håndverksstykke gjennom kjernen på hvert eple.
- 9Hold eplet i staven, dypp det i karamellen og rull det for å dekke; la overflødig karamell renne av.
- 10Dypp i popcorn eller brente peanøtter, og plasser på et ark med bakepapir for å avkjøle.
- 11Gjenta med de resterende eplene.