Sorghum-karamelliserte epler

Sorghum-karamelliserte epler

lær hvordan du lager deilige sorghum caramel apples med denne enkle oppskriften. perfekt som dessert eller snacks for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 2 kopper pakket brunt sukker
  • 1 kopp sorghumsirup
  • 1/2 kopp (1 stang) smør
  • Én 14-unse boks søtet kondensert melk
  • 8 Honeycrisp- eller Pink Lady- epler (alle epler går bra, men jeg liker disse best)
  • 4 kopper grovhakket popcorn
  • 2 kopper hakkede brente peanøtter (brente peanøtter er peanøtter som er brent på bare én side i en stekepanne)

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Spesialutstyr: 8 håndverksstaver eller korte, tykke spyd.
  3. 3Fyll et glass med isvann og sett til side.
  4. 4Bland brunt sukker, sorghum og smør i en kjele, og varm opp på middels varme til smøret smelter, ca. 3 til 5 minutter.
  5. 5Rør inn den søte kondenserte melken, og la det småkoke. Kok i omtrent 1 minutt.
  6. 6Skru ned varmen og fortsett å koke under konstant omrøring til en myk ball dannes når karamellen dyppes i isvannet, eller til temperaturen viser 240 grader Fahrenheit på et sukkermåler, ca. 20 minutter.
  7. 7La blandingen stå i 5 minutter før du dypper eplene.
  8. 8Stikk et håndverksstykke gjennom kjernen på hvert eple.
  9. 9Hold eplet i staven, dypp det i karamellen og rull det for å dekke; la overflødig karamell renne av.
  10. 10Dypp i popcorn eller brente peanøtter, og plasser på et ark med bakepapir for å avkjøle.
  11. 11Gjenta med de resterende eplene.