Kort ribbe- og Tallegio-pai
oppskrift på en deilig short rib og tallegio pai. perfekt for en smakfull middag, med rike smaker og enkel tilberedning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer rapsolje
- 2,3 kg benfri short ribs
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1/2 kopp tørkede aprikoser, grovhakket
- 2 spiseskjeer kapers, grovhakket
- 2 sjalottløk, skrellet og tynne skiver
- 2 til 3 kopper tørr rødvin
- 680 gram Tallegio-ost, hakket
- 1/2 kopp kremfløte
- 3 kopper hvetemel
- 2 teskjeer salt
- 1/2 teskje sukker
- Et klype malt kanel
- 1 1/4 kopper fettstoff
- 1 stang smør, pluss 3 spiseskjeer smeltet til pensling
- 1 kopp gule rosiner, grovhakket
- 1 kopp valnøtter, grovhakket
- Ruccolasalat, til servering
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2Til fyllet: I en stor støpejernsgryte eller en tykkbunnet kjele, varm opp oljen. Krydre short ribs rikelig med salt og pepper. Når oljen er varm, legg i short ribs og stek på hver side til de er brune, ca. 3 minutter per side. Når de er brune, ta short ribs ut av gryten og legg dem på en tallerken. Tilsett aprikoser, kapers og sjalottløk, og rør om, kok til sjalottløken karamelliserer, ca. 2 minutter. Hell i rødvin og skrap opp alle de brune bitene som sitter fast i bunnen av gryten med en tresleiv. Legg short ribs tilbake i gryten, sett den i ovnen og kok til kjøttet er mørt nok til å skjæres med kniv, ca. 2 timer og 30 minutter. Halvveis i kokingen, sjekk short ribs og sørg for at det fortsatt er nok væske i gryten, og tilsett mer rødvin om nødvendig.
- 3Når short ribs er ferdigkokt, ta dem ut av ovnen og la blandingen avkjøle litt, nok til å håndtere. Overfør short ribs til en stor blandebolle, og bruk to gafler til å rive kjøttet av beina, og kast beina. I mellomtiden bør det være omtrent 1 kopp kokevæske igjen i gryten. Hvis det er mer enn 1 kopp, sett gryten tilbake på komfyren på middels varme og reduser væsken til 1 kopp. Tilsett kokevæsken i bollen med det revne kjøttet. Deretter tilsetter du tallegio og kremfløte, og rører alt godt sammen. Smak til med salt og pepper etter behov.
- 4Til paibunnen: I en stor blandebolle, bland sammen mel, salt, sukker og kanel. Tilsett smør og kortning, og bland til det får en konsistens som vått sand. Rør inn rosiner og valnøtter. Tilsett sakte 1 kopp vann, og tilsett mer etter behov, til deigen samler seg. Del deigen i 5 jevne boller. På en melet overflate, kjevle ut 2 av bollene til ca. 0,6 cm tykkelse. Spar resten av deigen til senere bruk. Legg en av de utkjevlede deigplatene i bunnen av en 23 cm paiform.
- 5Fyll paibunnen med den avkjølte short rib-blandingen, og dekk med den andre deigen. Lag tre 2,5 cm lange ventilasjonsluker i toppen av paien, og pensle med smeltet smør. Sett paien i ovnen og stek til den er gyllenbrun og sausen bobler gjennom ventilene, ca. 45–55 minutter. Ta ut paien og la den hvile i ca. 15 minutter.
- 6Skjær i skiver og server med en liten side salat med ruccola.
- 7Oppskriften er levert av Rodney Henry.