
Stekt mahi-mahi med mangosaus og aromatisk ris
Lær å lage en smakfull hovedrett med seared mahi-mahi, søt mangosaus og delikat aromatisk ris. Perfekt for en sommermiddag eller festmåltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp jasminris
- 2 kopper vann
- 2 spiseskjeer hakkede friske korianderblader
- 2 vårløk, bare de grønne delene, hakket
- Salt
- 1 mango
- 1 teskje risvineddik
- 1/4 kopp druekjerneolje
- 1 lime, presset
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 spiseskje hakkede friske korianderblader
- 1 hvitløksfedd, delt i fire
- 1 teskje hakket fersk ingefær
- 4 mahi-mahi-filer
- 1/4 kopp druekjerneolje
- Salt og nykvernet svart pepper
- 2 vårløk, hakket, til pynt
Fremgangsmåte
- 1For risen: Kombiner risen og vann i en stor kjele. Sett kjelen på middels varme og kok opp. Skru ned varmen og dekk til. Kok risen i 20 minutter.
- 2For sausen: Skrell mangoen og skjær kjøttet av kjernen. Skjær mangoen i terninger.
- 3I en stor bolle, visp sammen eddik, olje og limesaft. Krydre med salt og pepper. Rør inn mango, koriander, hvitløk og ingefær. Sett til side.
- 4Varm opp en stor, non-stick stekepanne på middels høy varme.
- 5Gni fiskefiletene inn med olje, salt og pepper. Legg dem i den varme pannen og stek til de er gyldne på den ene siden, 3 til 4 minutter.
- 6Vend fisken og kok til den er gjennomstekt, ytterligere 3 til 4 minutter. Pass på å ikke overkoke fisken. Du vet at fisken er ferdig når kjøttet spretter tilbake. Ta fisken opp og legg den på en tallerken.
- 7Når risen er kokt, luft den opp med en gaffel og vend forsiktig inn koriander og vårløk. Krydre med salt etter smak.
- 8Legg en haug med ris på hver tallerken. Topp med mahi-mahi. Skje mango-sausen over hver filet og pynt med hakket vårløk. Drypp væsken fra mango-sausen rundt risen.