Stekt mahi-mahi med mangosaus og aromatisk ris

Stekt mahi-mahi med mangosaus og aromatisk ris

Lær å lage en smakfull hovedrett med seared mahi-mahi, søt mangosaus og delikat aromatisk ris. Perfekt for en sommermiddag eller festmåltid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp jasminris
  • 2 kopper vann
  • 2 spiseskjeer hakkede friske korianderblader
  • 2 vårløk, bare de grønne delene, hakket
  • Salt
  • 1 mango
  • 1 teskje risvineddik
  • 1/4 kopp druekjerneolje
  • 1 lime, presset
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1 spiseskje hakkede friske korianderblader
  • 1 hvitløksfedd, delt i fire
  • 1 teskje hakket fersk ingefær
  • 4 mahi-mahi-filer
  • 1/4 kopp druekjerneolje
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 2 vårløk, hakket, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1For risen: Kombiner risen og vann i en stor kjele. Sett kjelen på middels varme og kok opp. Skru ned varmen og dekk til. Kok risen i 20 minutter.
  2. 2For sausen: Skrell mangoen og skjær kjøttet av kjernen. Skjær mangoen i terninger.
  3. 3I en stor bolle, visp sammen eddik, olje og limesaft. Krydre med salt og pepper. Rør inn mango, koriander, hvitløk og ingefær. Sett til side.
  4. 4Varm opp en stor, non-stick stekepanne på middels høy varme.
  5. 5Gni fiskefiletene inn med olje, salt og pepper. Legg dem i den varme pannen og stek til de er gyldne på den ene siden, 3 til 4 minutter.
  6. 6Vend fisken og kok til den er gjennomstekt, ytterligere 3 til 4 minutter. Pass på å ikke overkoke fisken. Du vet at fisken er ferdig når kjøttet spretter tilbake. Ta fisken opp og legg den på en tallerken.
  7. 7Når risen er kokt, luft den opp med en gaffel og vend forsiktig inn koriander og vårløk. Krydre med salt etter smak.
  8. 8Legg en haug med ris på hver tallerken. Topp med mahi-mahi. Skje mango-sausen over hver filet og pynt med hakket vårløk. Drypp væsken fra mango-sausen rundt risen.