
Lemony sole med grønne oliven, bacon og kapers
oppskrift på en smakfull lemondy sole med grønne oliven, sprøstekt bacon og kapers. enkel å lage og perfekt for en sommermiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Fire 170-gram grå solefileter
- ½ kopp allsidig mel
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 2 spiseskjeer usaltet smør
- ¼ kopp hakkede grønne oliven
- 3 spiseskjeer avrent kapers
- 4 skiver kokt bacon, smuldret
- Beurre Blanc, oppskrift følger
- 1 spiseskje hakket flatbladpersille
- Serveringsforslag: Jasminris
- ¼ kopp hvitvin
- 1 sjalottløk, finhakket
- 1 spiseskje kremfløte
- ½ kopp usaltet smør, kuttet i terninger og avkjølt
- 1 teskje fersk sitronsaft
- Kosher-salt og nykvernet pepper
Fremgangsmåte
- 1Dredge filetene i melet og krydre med salt og pepper. Forvarm en stor stekepanne på middels varme. Tilsett olje og smør, og varm opp til det er varmt. Legg i filetene og kok, vend én gang, til de er akkurat gjennomstekt, ca. 4 minutter. Fordel filetene på varme tallerkener.
- 2Fjern pannen fra varmen, tilsett oliven, kapers og bacon, og rør om, skrap opp de brune bitene fra bunnen, til blandingen er gjennomvarm. Tilsett Beurre Blanc og persille, og rør for å blande. Skje sausen over filetene og server umiddelbart med ris.
- 3Bland vin og sjalottløk i en middels kjele, kok opp, og kok til det er redusert til halvparten. Tilsett fløte og fortsett å redusere til sausen er akkurat tykkere. Skru ned varmen til lav. Mens du visper konstant, tilsett smør litt etter litt, og vent med å tilsette mer til hver porsjon er innarbeidet, for å lage en jevn saus. Rør inn sitronsaft og krydre med salt og pepper. Sett til side i et varmt område. (Sausen kan skille seg hvis den er for varm eller for kald.)