
Chili Dogs
Lær hvordan du lager deilige chili dogs hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt som grillmat eller rask middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Ekstra jomfru olivenolje
- 1 middels stor løk, hakket
- 2 fedd hvitløk, hakket
- 450 gram magert kjøttdeig av storfe
- 1 middels stor flaske ketchup, ca. 2 ½ kopper
- 1 teskje chilipulver
- 2 spiseskjeer ferdiglaget gul sennep
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 4 storfehot dogs (anbefalt: Ball Park)
- 4 hotdogbrød
- ½ kopp revet Cheddarost
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Sett en stekepanne på middels varme og hell i en 2-talls mengde olivenolje. Når oljen blir uklar, tilsett løk og hvitløk og kok, rør om, til det er mykt og gjennomsiktig, ca. 5 minutter.
- 3Tilsett kjøttdeigen, og bruk baksiden av en skje for å bryte den opp, og kok til den er pent brunet, ca. 10 minutter til.
- 4Rør inn ketchup, chilipulver og sennep, og la det småkoke i 15 minutter til det tykner.
- 5Smak til med salt og pepper.
- 6Mens chilien koker, gjør klar grillen.
- 7Plasser en stor grillpanne på to kokeplater over middels høy varme, eller varm opp en utendørs gass- eller kullgrill, og gjør den veldig varm.
- 8Ta noen papirhåndklær og brett dem flere ganger for å lage en tykk kvadrat.
- 9Dekk en liten mengde olje på papirhåndkleet.
- 10Deretter tørker du forsiktig og raskt av de varme grillristene med papirhåndkleet for å lage en non-stick grillflate.
- 11Kok opp en kjele med vann og forvell pølsene i ca. 5 minutter.
- 12Ta dem ut av vannet, tørk dem godt, og grill dem bare så lenge at de får merker (det gir også en grillet smak).
- 13Pensle innsiden av brødene med olivenolje og legg dem med snittflaten ned på grillen; kok til de er ristet.
- 14For å servere, legg en pølse i hvert brød og topp med chili og litt cheddarost.