Chili Dogs

Chili Dogs

Lær hvordan du lager deilige chili dogs hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt som grillmat eller rask middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Ekstra jomfru olivenolje
  • 1 middels stor løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 450 gram magert kjøttdeig av storfe
  • 1 middels stor flaske ketchup, ca. 2 ½ kopper
  • 1 teskje chilipulver
  • 2 spiseskjeer ferdiglaget gul sennep
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 4 storfehot dogs (anbefalt: Ball Park)
  • 4 hotdogbrød
  • ½ kopp revet Cheddarost

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Sett en stekepanne på middels varme og hell i en 2-talls mengde olivenolje. Når oljen blir uklar, tilsett løk og hvitløk og kok, rør om, til det er mykt og gjennomsiktig, ca. 5 minutter.
  3. 3Tilsett kjøttdeigen, og bruk baksiden av en skje for å bryte den opp, og kok til den er pent brunet, ca. 10 minutter til.
  4. 4Rør inn ketchup, chilipulver og sennep, og la det småkoke i 15 minutter til det tykner.
  5. 5Smak til med salt og pepper.
  6. 6Mens chilien koker, gjør klar grillen.
  7. 7Plasser en stor grillpanne på to kokeplater over middels høy varme, eller varm opp en utendørs gass- eller kullgrill, og gjør den veldig varm.
  8. 8Ta noen papirhåndklær og brett dem flere ganger for å lage en tykk kvadrat.
  9. 9Dekk en liten mengde olje på papirhåndkleet.
  10. 10Deretter tørker du forsiktig og raskt av de varme grillristene med papirhåndkleet for å lage en non-stick grillflate.
  11. 11Kok opp en kjele med vann og forvell pølsene i ca. 5 minutter.
  12. 12Ta dem ut av vannet, tørk dem godt, og grill dem bare så lenge at de får merker (det gir også en grillet smak).
  13. 13Pensle innsiden av brødene med olivenolje og legg dem med snittflaten ned på grillen; kok til de er ristet.
  14. 14For å servere, legg en pølse i hvert brød og topp med chili og litt cheddarost.